Savaitė Maironiui

Lapkritis – ir didžiojo lietuvių dainiaus Jono Mačiulio – Maironio gimtadienio mėnuo.

Skambėjo posmai

Į pabaigą skubant Maironio metams – 150-osioms gimimo metinėms Inturkės biblioteka ir maironiečiai parengė renginių ciklą ,,Savaitę Maironiui”. Pradėjome ją lapkričio 6 dieną susitikimu su mažaisiais skaitytojais – pradinukais popiete ,,Atgijusi Jūratės ir Kastyčio legenda” (Maironio ,,Jūratės ir Kastyčio raiškiojo skaitymo, jį gretinant su senosios animacijos filmuku ,,Gintarinė pilis”). Besibaigiant renginiui, pakvietėme mažuosius dalyvauti iliustracijos konkurse.

Trečiadienį vidurinio amžiaus skaitytojai susibūrė literatūrinės – muzikinės viktorinos užduočių atlikti. Užduotimis tapo ir Maironio žodžiais atliekamų dainų melodijos, ir Palangos parko puošmena – citatos iš Maironio posmų. Klausimai vedė susirinkusiuosius Maironio gyvenimo puslapiais, prašė sklandžiai sudėlioti eilėraščio posmą. Kol komisija sumavo rezultatus, viktorinos dalyviai pamatė dokumentinį filmą, sukurtą šiai dainiaus sukakčiai paminėti.

Su didžiausiu jauduliu laukėme lapkričio 8-osios – Maironio skaitymų Inturkės bažnyčioje – renginio brandžiajai Inturkės bendruomenei. Ačiū Inturkės klebonui Povilui Stankevičiui, kad jau antrą kartą 2012-aisiais leido mums išgirsti poetinį Maironio žodį bažnyčioje. Skambėjo Povilo ir Pauliaus, mokytojos Rimutės Deruvienės atliekamos melodijos, merginų skaitomi posmai, deklamavo ir suaugusieji – Regina Šulskuvienė, Lina Dirmienė. Po bažnyčios skliautais nuskambėjo ir Maironio ,,Lietuva brangi”. Esame dėkingi visiems, kurie ruošėsi, padėjo, skaitė, muzikavo ir buvo šių renginių dalyviai.

Bibliotekininkė Onutė

Verified by MonsterInsights