Prisiglausti prie gyvenimo

Kultūros ministerijos finansuoto skaitymo skatinimo projekto ,,Knygos kelias į širdį” dėka Inturkės bibliotekos skaitytojai susitiko su aktore, autobiografinių esė autore Doloresa Kazragyte.

Susitikimo metu

Ne kartą žvelgę į šį veidą televizijos ekrane, girdėję šį balsą teatro scenoje, joje išvydome ne tik trapią moterį, kuri priima kasdienybę kaip mažą likimo duotą stebuklą, bet ir stiprią asmenybę, prabylančią apie esminius gyvenimo klausimus, tikinčią žmogaus būties prasmingumu, atsakymų ieškančią literatūros tekstuose, gyvenimo susitikimuose ir pirmiausia – savo sieloje.

Salėje skambėjusios A. de Sent Egziuperi ,,Mažojo princo”, R. Bacho ,,Džonatano Livingstono Žuvėdros”, kitų spektaklių ištraukos prabilo apie meilę ir ištikimybę, apie ryžtą ir pasiaukojimą, o žemaitiški tekstai gyvenimo išmintį nuspalvino jumoru. Knygos ,,Raudoni skandaliukai” autorė teigia: grįžimas į vaikystę, į prisiminimus padeda mums susivokti, kas esame, kokie norėjome būti. ,,…Prisiminimai – viso gyvenimo, iki smulkiausių daiktų, kvapų, žmonių – gyvena savo laisvą gyvenimą ir sklando kažkokių tau, žmogau, nepavaldžių pasaulių erdvėse, ir nori tu ar nenori – ateis, užklups, įsiskverbs, palies kada nori, kur nori (…) Štai kas yra išsilaisvinęs tavo praėjęs gyvenimas. Jis bet kada gali grįžti.” Doloresos Kazragytės apsilankymas Inturkėje mus pradžiugino. Jis simboliškai susiejo knygos kelią į širdį su prasidėjusiu Advento laiku belaukiant didžiosios šventės.

O.Cesiulienė

Verified by MonsterInsights