Mini teatras: batų dėžėje ir televizoriaus ekrane

Iki žiemos atostogų pradžios Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius, įsikūręs Molėtų pradinėje mokykloje, skubėjo užbaigti LR Kultūros ministerijos remiamo projekto „Skaitymo ir kūrybos džiaugsmas” planuotus renginius.

Dailininkė moko vaikus

Skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė pakvietė ilgametę šio skyriaus kūrybinių idėjų partnerę, Molėtų kultūros centro dailininkę Aliną Baranauskienę, kuri, remdamasi savo vaikų ugdymo patirtimi, leido pajusti kūrybos džiaugsmą ir mokytojos Aldonos Grigelevičiūtės mokinukams. Antros klasės mokiniai, aktyvūs knygų skaitytojai, buvo pasiruošę mini teatriuko kūrybai pagal pasirinktą pasaką. Kūrybos individualistai, kaip dažnai būna tarp menininkų, klausė ir žiūrėjo dailininkės patarimų: kurioje kartoninės dėžės vietoje ir kokio dydžio skyles reikia iškirpti, pritaikyti spalvas prie atsineštos pirštinės ir pasirinktos pasakos motyvų… O pasakų tai būta įvairių – nuo princesių, karalienių, undinėlių iki gyvulinių („Lapė ir vilkas”, „Katinėlis ir gaidelis”, „Raudonkepuraitė”). Nepaisant to, jog dauguma mergaičių pasirinko žinomą pasaką „Undinėlė”, pora vyrukų buvo originalesni. Vienas pasirinko „Snieguolę ir 7 nykštukus”, kad galėtų parodyti teatrą ir namie prie eglutės, o kitas pasirinko šiuolaikinį kūrinį, pamėgtą vaikų ir suaugusiųjų – „Ratai”.

Darbo buvo daug, tad talkinti turėjo ir mokytoja, ir bibliotekininkės. Kūrybos procese niekas ir dėmesio nekreipė į mažytę filmavimo kamerą… Už tai vėliau buvo visiems didžiulė staigmena, kai kūrybos procesas ir vaikų pasakos buvo parodytos televizoriaus ekrane. Taip buvo pristatyta neseniai gautas dar vienas projekto „Skaitymas ir kūrybos džiaugsmas” sumanymas – televizorius ir namų kino sistema.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights