Dapkūniškių bibliotekoje – viktorina

Gruodžio 12 d. Dapkūniškių bibliotekoje vyko skaitymo skatinimo projekto renginukas – literatūros viktorina “Ką žinai apie rašytojus ir jų kūrinius”.

Viktorina

Visi dalyvavusieji pasiskirstė į dvi komandas: “Snaigė” ir “Varveklis”. Bibliotekininkė buvo paruošusi 50 klausimų, susijusių su įvairiais rašytojais, poetais, jų kūryba. Kiekvienai komandai teko atsakyti į 25 klausimus. Susumavus rezultatus, išmanesnė tapo komanda „Snaigė”, ji atsakė teisingai 17 klausimų. „Varveklis” surinko 14. Visi viktorinos dalyviai gavo atminimo dovanėlių ir džiaugiasi savo puikiais rezultatais, jog dar ne viskas užmiršta. Nutarėme kitais jau metais pratęsti viktorinas, tik skirtingomis temomis. Vieną kartą į mėnesį rinksimės į biblioteką, suksime savo galveles pasirinkdami vis kitokią temą, pvz. istorija, geografija, tautosaka, įdomu ir t.t.

Po renginio prie arbatos puodelio bibliotekininkė trumpai papasakojo apie gruodžio 13 d. Tai – Šviesos diena, Šv. Liucija. Šiuo metu lietuviai nuo seno pradėdavo švęsti žiemos saulėgrįžą. Jei ši diena saulėta, ateinantys metai bus ramūs, be vėtrų ir audrų. Jeigu Šviesos dieną ir po to 9 dienas bus blogas oras, tokie patys blogi orai bus ir per ateinančias Velykas, jeigu ne ištisą vasarą.

Pradedant nuo gruodžio 13d. – Šv. Liucijos – kas vakarą ant vakarienės stalo ar palangės uždegama vis po vieną žvakutę daugiau. Kuo daugiau dega žvakių – tuo arčiau kalėdos.

Bibliotekininkė Marija

Verified by MonsterInsights