Dvasinės ir fizinės sveikatos ugdymas Joniškio bibliotekoje

Balandžio 8d. į Joniškio biblioteką rinkosi žmonės norintys daugiau sužinoti apie sveikatą.

Pokalbis apie sveikatą

Juk 2013m. paskelbti sveikatingumo metais. Sveikata – pats brangiausias mūsų turtas. Branginkime ją kol esame sveiki, o ne tik tada kai ji mus apleidžia. Juk sveikata tai ne tik ligos ar negalios nebuvimas, bet bendrai socialinė, dvasinė bei fizinė gerovė. Mūsų bendruomenės žmonės prisijungė prie sveikos gyvensenos puoselėjimo ne tik todėl, kad suprato nesveiko gyvenimo pasekmes, bet ir todėl , kad suprato jog tai padeda išvengti veiksnių, sukeliančių ligas. Norint išlikti sveikais reikia: sveikai maitintis, sportuoti ir papildyti savo organizmą reikalingais vitaminais, mineralais.

Bibliotekoje lankėsi Donatas Kubilius. Jis susirinkusiems papasakojo apie alavijo naudą žmogaus organizmui. Senai žinoma, kad ligos prasideda maisto medžiagų stygiumi. Pasirodo, dabartiniame maiste ne tik trūksta kai kurių ingredientų, bet ir maisto medžiagų ar mikroelementų santykis yra neadekvatus sveikatos būsenai palaikyti. O papildymui šį stygių reikiamomis medžiagomis yra sukurti maisto papildai. Svečias pristatė Aloe Vera papildų liniją ir papasakojo apie kiekvieną iš jų.

Mūsų žolininkė, Regina Rabcevičienė, kalbėjo apie dvasinę žmonių sveikatą . Kvietė visus būti linksmais, nepasiduoti gyvenimo negandoms ir gerai nusiteikus sulaukti tikrojo pavasario. Regina susirinkusiems pristatė apie žolininkes sukurtą filmą „Žaluma”, kuris buvo apdovanotas Bratislavos festivalyje .

Susirinkusiems atsipalaiduoti, pabėgti nuo rūpesčių padėjo Gedimino Ožolinsko ir jo mokinių, gitaros garsai, jo dainuojamas folkloras. Dėkoju kultūros organizatoriams už gražų bendradarbiavimą, vedant renginius.

Bibliotekininkė Virginija Kalinauskienė

Verified by MonsterInsights