Nacionalinė bibliotekų savaitė Dubingių bibliotekoje

Nacionalinę bibliotekų savaitę, kaip ir visoje Lietuvoje pradėjome 12val.

Klausėsi skaitinio

Į biblioteką atėję vaikai pamatė plakatą ir išsakė savo nuomones, ką jis reiškia. Susėdę ratu, klausėsi bibliotekininkės skaitinio apie Nacionalinę bibliotekų savaitę. Šiemet savaitė skiriama vaikams bei jaunimui. Jos renginių tikslas atkreipti kuo didesnį dėmesį į vaikų bei paauglių skaitymą ir skatinti juos kuo daugiau skaityti. Popietės metu kūrinius iš Pr. Mašioto kūrybos skaitė ketvirtokės Rasytė Pesliakaitė ir Rugilė Umbrasaitė. Daugiau Mašioto kūrybos pristatė bibliotekininkė V. Vaikutienė ir paskaitė vaikams apie „ Musę Saldainytę”. Popietės metu vaikai išsakė savo svajones, kuo norėtų būti suaugę. Mažasis Aidas visiems atvėrė širdelę ir pasisakė, kuo jis bus. Jo svajonę užrašėme. Tegu paskaito ir kiti vaikai.

Aido svajonė

Mažasis Aidas svajoja tapti ūkininku. Bibliotekininkė jo paklausė:

– Aidai, kuo tu savo ūkyje užsiimsi?

– Aidas atsakė:

– Auginsiu dinozaurus.

– Bibliotekininkė klausia:

– Iš kur gausi?

– Iš dinozaurų planetos. Jie gyvena tolimoje Geltonojoje planetoje, mano draugas Deimantas bus lakūnas ir mane ten nuskraidins. Atsivešiu mažą dinozauriuką ir auginsiu savo ūkyje.

Visi šalia buvę draugai , mokytojos , bibliotekininkė susimastė. Gal išsipildys mažojo Aido svajonė, nes jis be galo mėgsta knygas apie gamtą. Aidui 5m. Turėkime kantrybės ir laukime.

Balandžio 25d. vėl susirinksime į biblioteką. Čia vyks „ Kregždžiukų” ir „ Žvirbliukų” proto mūšis „ Mes maži, bet smalsūs”.

Vanda Vaikutienė

Verified by MonsterInsights