Jei žodis koks įkris į širdį, tai bus gerai

Molėtų rajono jaunimo kūrybos knygos „Vieno paukščio vakaras” pristatymas

Knygelės pristatymo metu

Molėtų gimnazijoje – viena iš Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos ir Molėtų rajono literatų brolijos projekto „Kūrybinio jaunimo sambūris” veiklų. Tai tęstinis projektas, kurį remia Molėtų rajono savivaldybė ir Kultūros rėmimo fondas.

Renginį organizavusi viešosios bibliotekos informacijos skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė pastebėjo, kad knygos pristatymas vyksta ne atsitiktinai gegužės 7 dieną, nes šiandien minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena ir tai yra puiki proga kalbėti apie knygą ir taisyklingą lietuvių kalbą. Taip pat neatsitiktinai jaunimo kūrybos almanachas pristatomas Molėtų gimnazijoje – visi knygos autoriai buvę ar yra Molėtų gimnazijos auklėtiniai, todėl gausiai susirinkusiam auditorijos ratui buvo lengva bendrauti tarpusavyje. Literatės Goda Bržozauskaitė, Erika Kalinauskaitė, Monika Vaškevičiūtė ir Anelė Navkaitė pasakojo apie savo kūrybos procesą, kas jas skatina rašyti, skaitė savo poeziją, o moksleiviai – knygos iliustratoriai, sakė nenusivylę pateikę savo darbus knygos rinkiniui.

Renginyje dalyvavusi literatė Nijolė Navikienė pasidžiaugė, kad su savo dukra Anele gyvena vis naujais atradimais. „Vyksta nuolatinės žodžių paieškos – taip ir gyvename. Mes nuolat džiaugiamės ir juokiamės. Mūsų gyvenimas sodrus ir linksmas. O kuriame atskirai”. Knygos redaktorius, poetas Vytautas Kaziela nepagailėjo gerų žodžių kuriantiems, ypač džiaugėsi susirinkusiais į renginį vyrais. „Jei žodis koks įkris į širdį, tai bus gerai”. Jis skatino ne tik rašyti, bet ir daug skaityti, nes „reikia jausti dabartinės literatūros pulsą”.

Renginį papuošė gimnazistės smuikininkės Barboros Dranseikaitės atlikta muzikinė įžanga, o užbaigė – moksleivių literatūrinė-muzikinė kompozicija, kurią gimnazistės paruošė kartu su mokytoja Lina Kraujaliene.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights