Dalyvavimas projekte „Žaisdami mokomės“

Rugsėjo 5 d. Molėtų viešosios bibliotekos, 5 kaimo bibliotekų ir Molėtų progimnazijos mokyklos bibliotekų bibliotekininkės Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro patalpose dalyvavo tęstiniuose mokymuose

pagal Ugdymo plėtotės centro projektą „Mokyklų bibliotekų darbuotojų kompetencijų tobulinimas, taikant šiuolaikines priemones”. Mokymus organizavo Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka (lektorė Laima Lapinienė), kaip šio projekto paslaugų tiekėjas. Projekto tikslas – pakeisti požiūrį į bibliotekų, kaip neformaliojo švietim

o įstaigų svarbą formaliojo švietimo sistemoje, vykdant vaikų ir paauglių nenoro mokytis bei mokyklos nelankymo prevencijos ir popamokinio užimtumo programas.

Tuo tikslu sukurta edukacinė sistema „Žaisdami mokomės” ir mokytis motyvuojantis žaidimas „Iššūkis”, kuris instaliuotas Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus, 5 kaimo bibliotekų (Alantos, Suginčių, Inturkės, Giedraičių, Dubingių) kompiuteriuose. Jis skirtas 5, 6, 7 klasių mokiniams ir jo turinys susietas su šių klasių bendrojo lavinimo mokyklos programa. Šio žaidimo kuratoriai bus mokyklų bibliotekų bibliotekininkai.

Ši inovacija, kaip teigia Lietuvos žaidimų kultūros ekspertai, yra unikali, nes į darnią sistemą apjungia ne tik programinį sprendimą – edukacinį žaidimą, tačiau ir žaidėjo įvertinimą realioje aplinkoje; šiuo atveju – moksleivio įvertinimą mokykloje. Tai praktikoje pasitvirtinęs pedagogų ir bibliotekininkų bendradarbiavimo ugdymo ir švietimo procese pavyzdys.

Nijolė Stančikienė

iliustracija

Verified by MonsterInsights