Išvykos tikslas – pasidalinti patirtimi

Paskutinį spalio mėnesio penktadienį viešosios bibliotekos darbuotojos vyko aplankyti savo kolegių, triūsiančių kaimo bibliotekose.

Dapkūniškių bibliotekoje

Tai jau trečioji išvyka šiais metais, kai bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės iniciatyva, organizuojami išvažiuojamieji seminarai kaimo bibliotekose. Tai puiki proga susipažinti su kolegių darbu, pasidalinti patirtimi, tuo pačiu aptarti aktualius profesinius klausimus.

Aplankytos Balninkų, Dapkūniškių, Girsteitiškio, Alantos, Elvyros Satkūnaitės ir Žiūrų bibliotekos, susipažinta su šių bibliotekų veikla, paslaugomis, bendradarbiavimu su kitomis vietos įstaigomis.

Kiekviena bibliotekininkė maloniai sutiko ir priėmė savo koleges, tuo pačiu organizavo įvairias programas ir veiklas. Balninkuose bibliotekininkė Rūta Katinienė palydėjo visus į Balninkų stiklo muziejų , kur šio muziejaus darbuotoja Danutė Grigienė įdomiai pasakojo apie pirmąjį specializuotą stiklo dirbinių muziejų Lietuvoje, jame eksponuojamus XX-XXI a. sandūroje veikusių Lietuvoje stiklo fabrikų bei gamyklų pagamintus stiklo dirbinius. Muziejui unikalią šeimos sukauptą stiklo dirbinių kolekciją t. y. 367 stiklo dirbinių eksponatus 2001 m. rugsėjo 10 d. padovanojo buvęs balninkietis Gedimino V laipsnio ordino kavalierius, stiklo technologas Kazys Strazdas. Tuo pačiu aplankyta Paveikslų galerija, kur eksponuojami kraštietės Galaunės premijos laureatės Onutės Pusvaškytės padovanoti grafikos darbais, kitoje salėje –grafiko Stasio Aukštuolio darbai.

Dapkūniškiuose bibliotekininkė Marija Ažuabalienė ne tik šiltai ir svetingai priėmė visus atvykusius, bet organizavo edukacinę programą – mokė kurti atvirukus, naudojant įvairias technikas, tame tarpe ir siuvinėjimo. Marijai talkino kaimo bendruomenės narės. Dapkūniškiuose viešnagė tęsėsi, užsukant į Audronės ir Sauliaus Mackevičių sodybą, kur pasigrožėta dekoratyviniais paukščiais: fazanais, povais. A. ir S. Mackevičių paukštyne – beveik 20 veislių sparnuočių.

Aplankyta Alantos kaimo biblioteka, įsikūrusi Alantos gimnazijos patalpose. Bibliotekoje dirba Jūratė Sabaliauskienė ir gimnazijos bibliotekininkė Zenė Kildišienė. Elvyros Satkūnaitės bibliotekoje visų laukė bibliotekininkė Daiva Liškauskienė, kuri organizavo ekskursiją ne tik po biblioteką, bet ir pasakojo apie Alantos dvaro muziejaus-galerijos veiklą, šiuo metu veikiančią Lietuvos tautodailininkų sąjungos organizuotą Respublikine tautodailės konkursinę NATIURMORTO parodą.

Aušros Vaitkūnienės supažindintos su Žiūrų kaimo bibliotekos veikla, kurios patalpose veikia ir kaimo bendruomenės centras, ilgesniam dalykiniam pokalbiui bibliotekininkės susėdo Girsteitiškio kaimo bibliotekoje. Čia naujai renovuotose patalpose vyko seminaro apibendrinimas, bibliotekininkių mokymų planų apžvalga, diskusijos ir suneštinės vaišės – bibliotekininkių rudens gėrybių degustacija.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights