Saugiai į biblioteką

Spalio 12-os dienos popietę Bijutiškio bibliotekoje lankėsi Utenos apskrities VPK Molėtų r. PK VPS PP vyresnysis specialistas Aleksas Strumila.

Vaikai su atšvaitais

Jis priminė vaikams saugaus eismo taisykles, kuria puse reikia eiti, kur ir kaip pereiti gatvę, kad gatvė ne žaidimo aikštelė, joje žaisti nevalia. Buvo kalbėta ir apie dviračių eismą. Išsiaiškinta, kad dviračiais gatvėje galima važinėti nuo 16 m. ir turint dviratininko pažymėjimą, bei dėvėti specialią liemenę. Dviračiai turi turėti tris atšvaitus: baltą iš priekio, raudoną – gale, ir oranžiniai iš šonų. Patikrinus prie bibliotekos stovinčius dviračius, nei vienas neatitiko reikalavimų. Vaikai pažadėjo nusipirkti atšvaitus. Taip pat buvo kalbama apie saugos reikalavimus tamsiu paros metu. Tai ypač aktualu dabar, nes dienos trumpėja.

Ir dar. Kadangi mes žinojome, (iš „Vilnies” laikraščio) kad pareigūnas su savo šunimi Grantu (bibliotekos draugu), spalio 9–11 d. dalyvavo varžybose Vilniuje. Mums buvo labai smalsu, kaip jiems sekėsi? Ir pirmieji sužinojome, kad grįžo puikiai įvertinti. Iš 25 dalyvių užėmė 6 vietą. Nors pats kinologas nelabai patenkintas, sakė, kad Grantas galėjo labiau pasistengti.

Po renginio, kiekvienam bibliotekos lankytojui buvo įteikta po atšvaitą. Linkint, kad būtų saugūs ir matomi.

Bibliotekininkė Saulė

Verified by MonsterInsights