Sveikatos projekto atgarsiai

Ištiesk man ranką, jei kely pailsiu.
Tas kelias kietas, ilgas ir status.
Žinok, aš niekad vienas nepakilsiu
Į aukšty spindinčius, skambius krantus.

(V.Mykolaitis – Putinas)

Susitikimas su gygytoja Aušrinė Marija Dovydaitytė

Praėjusį antradienį, spalio 16 dienos popietę, Inturkės bibliotekoje vyko pirmasis šių metų susitikimas pagal sveikatos programos projektą ,,Mokykimės gyventi sveikai”. Jau antrus metus domimės aktualia streso tema, kurią tęsia gydytoja psichoterapeutė Aušrinė Marija Dovydaitytė, šį kartą pakvietusi į pasikalbėjimą ,,Kaip sumažinti stresą natūraliomis priemonėmis”.

Supratome, jog priesakas ,,gyventi čia ir dabar” yra gyvybiškai svarbus kiekvienam iš mūsų, rūpinantis savo dvasine sveikata. Didžiulis menas yra išmokti džiaugtis gyvenimu ir negraužti savęs, o pajutus įtampą stabtelėti, – kas atsitiko, kodėl aš taip jaučiuosi? Stebėkime save, atpažinkime savo emocijas, neleiskim sau nusivilti, – bendraukime, judėkime, raskime širdžiai mielos veiklos, skirkime valandėlę sau darbų sūkuryje ir kasdieniuose rūpesčiuose, kad vėl galėtume prasmingai gyventi, dirbti, būti sveiki.

Gydytoja Aušrinė Marija Dovydaitytė vėl susitiks su inturkiškiais lapkričio 5 dieną. Pasinaudokime sveikatos projekto suteikta galimybe išgirsti naudingų patarimų ir pasidomėti nauja literatūra sveikatos klausimais, kuri jau papildė Inturkės bibliotekos knygų lentyną.

Bibliotekininkė Onutė

Verified by MonsterInsights