Žiema šiaurėje

Bijutiškio bibliotekoje visą savaitę buvo ruošiamasi šiai popietei.

Vaikai piešia

Bibliotekos savanoriai kruopščiai atrinko knygas parodai. Buvo atrinktos, jų manymu, pačios įdomiausios danų, norvegų, švedų autorių knygos. Visą savaitę jaunieji bibliotekos skaitytojai galėjo dar ir dar kartą jas pavartyti.

Taip pat visą savaitę skaitytojai galėjo apžiūrėti atvirukų su Švedijos ir Norvegijos nuostabiais vaizdais, kuriuos parodai atnešė tose šalyse pabuvojęs Bijutiškio gyventojas.

„Šiaurės šalių” savaitės renginiai bibliotekoje vyksta kasmet, todėl į juos noriai renkasi skaitytojai. Vaikams buvo pristatyta Lanos Hansen knygos „Sila” ištraukos. Tai modernus pasakojimas, kuriame susipina tradicinis Grenlandijos gyventojų požiūris į gamtą ir dabar verdančios diskusijos apie klimato kaitą. Veiksmas plėtojasi fantazijos ir tikrovės paribiuose, kur pagrindinis veikėjas Tulugakas turi apsaugoti gamtą nuo taršos. Tam jis turi įteikti dovanas Jūrų Motinai. Pasak seno Grenlandijos gyventojų padavimo, Jūrų Motinai turi būti pranešta, kai žmonės ims elgtis neatsakingai ir pradės be reikalo švaistyti gamtos išteklius.

Išklausius knygos ištraukas, vaikai piešė įsivaizduojamo Tulugako nuotykius. Jų piešiniai papuošė bibliotekos stendą. Iš popietės niekas neskubėjo, nes tradiciškai prie saldumynų visi dalyvavusieji buvo apdovanoti prisiminimo dovanėlėmis.

Bibliotekininkė Saulė

Verified by MonsterInsights