Pasaulinė gyvūnijos diena

Spalio 4 d. Bijutiškio bibliotekoje vyko renginys Pasaulinei gyvūnijos dienai. Ta proga bibliotekoje jau trečią kartą lankėsi Utenos AVPK Molėtų r. PK VPS PP vyresnysis specialistas Aleksas Strumila su policijos šunimi Grantu. Jauniesiems skaitytojams jis papasakojo apie savo augintinį, ką jis moka: ieško įvairių daiktų, susijusių su nusikaltimu, dingusių žmonių, narkotikų ir t.t. Vaikai galėjo susipažinti su Grantu, stebėti vykdomas komandas. Žolėje buvo paslėpti daiktai, kuriuos Grantas nesunkiai surado. Svečias pasigyrė, kad kitą savaitę su savo augintiniu važiuos į varžybas. Vaikai palinkėjo jiems abiems sėkmės ir su nekantrumu lauks varžybų rezultatų.

Kadangi bibliotekoje lankėsi pareigūnas, tai jis vaikams priminė apie artėjantį tamsųjį metų periodą, ir kad būtinai reikia turėti atšvaitus. Todėl po renginio kiekvienam bibliotekos lankytojui buvo įteikta po atšvaitą, kad būtų visada saugūs ir matomi. Atšvaitais „Būk matomas” pasirūpino Seimo narys Petras Čimbaras. O bibliotekos fondą praturtino knygelėmis „Susipažinkime: Policija”, kuriose pasakojama apie atsakingą, sunkų pareigūnų darbą.

Po to vaikai piešė ir pasakojo apie savo augintinius. Bibliotekoje liko vaikų piešiniai, kuriuose puikuojasi jų ištikimiausi draugai: katytės, šuniukai, triušiukai.

Bibliotekininkė Saulė

Su šunimi Grantu

Verified by MonsterInsights