Nepaprastas susitikimas

Atsidūsta kažkuriliustracija

Iš tankmės

Žmogus su vardu

Su troškuliu Šiandien

J. Jasėnas

Gražų antradienio vidudienį po Inturkės bažnyčios skliautais vyko gražus poezijos susitikimas su skaitytojais: inturkiškiams tokią galimybę padovanojo Molėtų viešosios bibliotekos projektas ,,Literatūriniai susitikimai. Pamilti literatūrą – pamilti gyvenimą”, kurį finansavo Lietuvos Kultūros taryba. Į svečius atvyko Aukštaitijos krašto poetai: ne vieną poezijos knygą išleidęs Vytautas Kaziela bei jaunas Kupiškio kunigas – poetas Justas Jasėnas – jau dviejų poezijos knygelių autorius. Du kūrybos stiliai, dvi viena kitą papildančios kūrėjų asmenybės ir noras pasiekti klausančiųjų širdis. Netradicinė erdvė padėjo išgirsti, pamąstyti, pažinti.

Jautriai paliesta skaudi emigracijos tema V. Kazielos eilėraštyje primena, kokie brangūs mums artimi ir pažįstami veidai, koks svarbus bendravimas ir supratimas, kuris suartina ir sustiprina mūsų sielas. Ketureilio forma poeto J. Jasėno kūryboje ir glausta, ir tokia talpi, atvedanti klausytoją į Europos didmiesčius, aplankytas vietas. Moderni eilėraščio forma slepia jautrią poeto sielą.

Ačiū svečiams už poetinį žodį ir Inturkės klebonui Povilui Stankevičiui už netradicinę erdvę, atvėrusią poezijos gelmes.

O. Cesiulienė

Poezijos susitikime

Verified by MonsterInsights