Žydintis laikas

Nesenai poezijos mylėtojai susirinko į Molėtų viešosios bibliotekos organizuotą susitikimą su Utenos krašto literate Regina Abukauskiene. Šis renginys buvo ilgai lauktas ir ypač labai svarbus senjorų klubo nariams, kurie seniai jau norėjo susitikti su daug metų Molėtuose gyvenusia ir dirbusia pedagoge Regina Abukauskiene. Susitikimo metu buvo pristatyta literatės poezija ir jos naujausia knyga „Mano žydintis laikas” .

Malonu, kad sulaukėme daug svečių. Į renginį atvyko buvusios Reginos bendradarbės, artimos draugės ir giminaičiai. Po sveikinimo žodžių, skirtų visiems susirinkusiems, buvo pristatyta literatė Regina Abukauskienė. Ji kilusi iš Rytų Aukštaitijos, Žadavainių kaimo, kuris yra Utenos rajone.

Reginos kūryba įkvėpta jausmų: meilės artimam žmogui, gamtai, tėviškei… Poetė žavisi savo krašto žmonėmis, eilėraščiuose jaučiamas vaikystės ir jaunystės dienų ilgesys ir išgyvenimai. Visa tai tarsi gyvenimo metraštis, nes yra vaikystės, jaunystės prisiminimų, taip pat ir šių dienų gyvenimo apmąstymo.

Susitikimo metu buvo paminėti ir reikšmingesni įvykiai Reginos gyvenime, kai ji gyveno Molėtuose bei tada, kai ji išvyko iš Molėtų. Ji asmeniškai pažinojo nemažai molėtiškių kraštiečių, mielai pasidalino apie juos prisiminimais.

Reginos sukurtame poezijos pasaulyje pabuvojo visi, kurie tądien dalyvavo renginyje. Jos kūrybą skaitė renginio vedėja Birutė. Tarp skaitomų eilių gražiai įsiterpė Marytės Matuliauskienės akordeonu atliekamos melodijos.

Po kūrybos pristatymo literatė sulaukė daug gražių sveikinimų ir palinkėjimų iš renginio svečių, o pati pažadėjo, kai parašys naują knygą, tai būtinai vėl pakvies molėtiškius į poezijos šventę.

Auksuolė Nazarovienė

Autorė

Verified by MonsterInsights