Grožio pamokėlė jauniesiems lankytojams

Sausio mėnuo Vaikų literatūros skyriuje kvietė į renginius spalvotais ir nuotaikingais skelbimais, kuriuose buvo žadama smagiai praleisti laiką po pamokų su bibliotekoje dirbančiais savanoriais. Kiekvieną ketvirtadienį buvo siūloma kas nors nauja: nuo pirštus miklinančių darbelių iš popieriaus iki viktorinų. Tačiau paskutinis mėnesio ketvirtadienis, anot skyriaus vedėjos Janinos Vyšniauskienės, pranoko visus lūkesčius, nes į biblioteką buvo susirinkę įvairaus amžiaus paauglių ir net gimnazistų, atokiai stebėjusių, kas vyksta…

Bibliotekos savanorė Eglė Leišytė, baigusi keletą kursų, susijusių su grožio puoselėjimu, nusprendė ir pati pasidalinti sukaupta patirtimi su bibliotekos jaunaisiais skaitytojais ir lankytojais. Mintį šiai temai, anot jos, pakišo viena matyta situacija, kai berniukas pradinėje mokykloje apšaukė mergaitę. Moteris, turinti pirmoką sūnų, turėjo paaiškinti, kaip reikia elgtis berniukams… Nuo šios situacijos ji ir pradėjo savo „Grožio pamokėlę” visiems susirinkusiems, kad žmogaus vidinį grožį pirmiausia išduoda jo elgesys, o išvaizda tik sustiprina išorinį įvaizdį… Kai žmogui dar tik 12–14 ar 16 metų, turbūt pats svarbiausias dalykas gyvenime yra tai, kaip jis atrodo ir ką apie jį mano draugai. Apie tai, kaip gražiai ir tvarkingai atrodyti jaunam žmogui, kokiomis priemonėmis tai padaryti, nesužalojant savęs ir nepaliekant pasekmių ateičiai, pasakojo Eglė bei atsakinėjo į klausimus. Jai antrino netikėta bibliotekos viešnia, dažnai ateinanti su savo vaikaite į renginius, Milda Šukevičienė. Moteris įdomiai ir naudingai papildė Eglės mintis, remdamasi liaudies išmintimi bei asmenine patirtimi, nes ilgą laiką ponia Milda augina bites, ir medų bei jo produktus naudoja ne tik maistui, vaistams, bet ir grožiui.

Dvi skirtingų kartų patirtys, anot skyriaus vedėjos J. Vyšniauskienės, paliko gerą įspūdį apie renginį bei atvėrė erdvę naujiems apmąstymams ir grožio supratimui.

Jolanta Matkevičienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights