Renginys apie saugų internetą Suginčių bibliotekoje

Pirmieji apie saugumą internete susipažino pradinukai. Su pirmų–ketvirtų klasių mokiniais žiūrėjome spektaklį–pasaką ,,Katinėlis ir gaidelis” .Žvėreliai labai vaizdžiai paaiškino apie internetą, jo saugumą, pačių privatumą, pamokė mandagaus elgesio virtualioje erdvėje. Dar pavartėme virtualioje erdvėje knygutę ,,Bitutė internete .Kas nori apgauti Bitutę?” Pabaigoje aptarėme spektaklį, knygutę ir vaikai pažadėjo žinias pritaikyti kada naršys internete.

3-4 klasės mokiniai ne tik susipažino su pagrindinėmis taisyklėmis prie kompiuterių, bet ir pasirašė bei savo parašais patvirtino penkias ,,Auksines taisykles” ir pasižadėjo jomis vadovautis. Jas pakabinome bibliotekoje prie kompiuterių .Tie, kurie jau turi savo ,,Facebook” profilius, pasitikrinome jų privatumą. Džiugu, kad vaikų profiliai aukšto saugumo lygio. Žinių įtvirtinimui surengėme konkursą ,,Ar esi saugus internete”, kur varžėmės dėl ,,Sumaniausio internauto” vardo. Geriausiai ir saugiausiai po interneto platybes naršė Indrė Gaidytė (3 klasė), nedaug atsiliko Aušra Gončerovaitė, Daumantas Sinkevičius (4 klasė) bei Ugnė Kindurytė (3 klasė). Jiems – padėkos raštai, o tiems, kuriems reikia dar pasisemti žinių – kompiuterio pelyčių kilimėliai su pagrindinėmis taisyklėmis.

Su suaugusiais interneto vartotojais aptarėme temą ,,Telefoniniai sukčiai ir kaip juos atpažinti”. Ši tema labai aktuali, nes sukčiai nerimsta, jiems nesvarbu nei metų laikai, nei paros laikas.

Bibliotekininkė Regina

Renginyje

Verified by MonsterInsights