Renginiai Žiūruose

Vasario 13 d. Žiūrų kaimo bibliotekoje vyko saugesnio interneto diena. Ši diena skirta atkreipti dėmesį į saugesnio interneto programą, kurios tikslas skatinti saugesnį, ypač vaikų naudojimąsi internetu ir naujomis jo technologijomis apsaugoti vaikus, kovojant su neteisėtu ir žalingu internetu turiniu bei elgesiu. Bibliotekininkė vaikams papasakojo apie atsargų elgesį internete. Kadangi vaikai yra linkę pernelyg atvirai bendrauti internete, nesaugo savo asmeninės informacijos, fotografuojasi ir dažnai netinkamai nuotraukas skelbia viešai. Žiūrėjome filmuką ,, Būk saugus internete”, žaidėme žaidimą ,,Irmos ir Jurgio nuotykiai internete”, sprendėme testą ,,Ar tikrai internete esi saugus?

,,Žiema, žiema, bėk iš kiemo”, – taip varome įgrisusią žiemą per Užgavėnes, juk šios šventės tikslas prisišaukti ilgai lauktą pavasarį.

Vasario 14 d., 13 val. Žiūrų kaime, vyko Užgavėnių šventė, kurios iniciatoriai ir rengėjai buvo biblioteka ir bendruomenė . Šventei ruoštis pradėta prieš dvi savaites, pasiskirstyta darbais, pareigomis. Padedant visiems gyventojams pavyko surengti linksmą šventę: vaišinomės arbata, kurią virėme ant laužo, šokome, dainavome,žaidėme žaidimus, o per visus metus susikaupusios blogybės sudegė kartu su More. Grojo ir dainavo Valės Umbrasienės kapela.

Bibliotekininkė Aušra

Užgavėnės

Verified by MonsterInsights