Nacionalinį diktantą rašė ir Molėtų bibliotekoje

Kasmet Lietuvoje ir užsienyje organizuojamas Nacionalinis diktantas sulaukia vis didesnio populiarumo. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, siekdama ugdyti pilietiškumą ir pagerinti vietos bendruomenės lietuvių kalbos žinias, bendradarbiaudama su Nacionalinio diktanto organizatoriumi VšĮ Pilietinės minties institutu ir internetine mokymo ir mokymosi sistema „Egzaminatorius.lt” kvietė visuomenę š. m. vasario 21 d. 11 val. ateiti į bibliotekas rašyti Nacionalinį diktantą.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pabrėžė, kad geras lietuvių kalbos mokėjimas yra ne tik kiekvieno Lietuvos gyventojo asmeninės kultūros dalis, bet ir jo indėlis į tautinės ir pilietinės sąmonės formavimąsi ir tvarumą.

Nacionalinio diktanto rašymą integravus į bibliotekas, pasirengti jam, pasitikrinti lietuvių kalbos rašybos ir skyrybos žinias bus galima ir bibliotekose. „Egzaminatorius.lt” sistemos paskirtis – sudaryti sąlygas visiems abiturientams efektyviai ir kokybiškai rengtis brandos egzaminams, tarp jų ir lietuvių kalbos ir literatūros, teikti pagalbą mokytojams diferencijuojant ir individualizuojant mokymą. „Bendradarbiavimo metu ieškome būdų, kaip išplėsti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir kitų Lietuvos viešųjų bibliotekų teikiamų elektroninių edukacinių paslaugų spektrą. Juk biblioteka – tai žinių, mokslo šventovė. Tai yra puikiai deranti partnerystė, kai Nacionaliniam diktantui pasirengti ir jį rašyti bendruomenės nariai galės ne tik savivaldybėse, bet ir savo krašto bibliotekose”, – įsitikinęs Martynas Navickas, UAB „E. mokykla” rinkodaros ir pardavimų vadovas.

Lauros Sintijos Černiauskaitės tekstą ,,Pokalbis” skaitė Marijus Žiedas. Pasak rašiusiųjų diktantą molėtiškių, abejonių jiems kėlė tiesioginė kalba ir skyryba.

Verified by MonsterInsights