Moters diena gruziniškais motyvais

Šiemet, tęsdamos kelerių metų tradiciją, Moters dienos proga į Skudutiškio biblioteką susibėgo būrelis skudutiškiečių. Tai dar viena gera proga pabūti kartu, pasidžiaugti pavasariu, pasidalinti idėjomis ir sumanymais. Jau įpročiu tapo kiekvienam susitikimui suteikti vienokį ar kitokį teminį atspalvį. Šiųmečiam suėjimui temą pasufleravo dar vasario mėnesį bibliotekoje patalpinta kelionės po Gruziją nuotraukų ekspozicija. Gražūs gamtovaizdžiai ir pasakojimai paakino besilankiusias šioje kalnuotoje šalyje vėl prisiminti gražius įspūdžius, o nebuvusias – bent jau neakivaizdžiai pabuvoti pas kaukaziečius.

Gruzija žavi ne tik gamta, istoriniais paminklais, bet ir gruzinų vaišingumu, nacionalinių patiekalų įvairove. Tad kalbant apie Gruziją nesuklystume perfrazavę: „Geriau vieną kartą paragauti, nei dešimt kartų apie tai išgirsti”. Todėl moterys, pasiraitojo rankoves ir renginiui prigamino gruziniškų koldūnų – chinkali, kuriuos, beje, reikia mokėti ne tik gaminti, bet ir valgyti. Na, o vyrai nebūtų vyrai – ne patys kepė, bet pasinaudojo gruziniško restoranėlio paslaugomis ir vaišino moteris vienu iš populiariausių gruziniškų patiekalų – chačiapuri – paplotėliais su sūriu, varške ir žalumynais.

Šventinę vakaro nuotaiką kūrė skambanti gruziniška muzika, demonstruojamos kelionės po Gruziją nuotraukos ir filmuota medžiaga, įvairūs nuotaikingi žaidimai.

Bibliotekininkė Irena Cibulskienė

Renginio dalyvės

Verified by MonsterInsights