Justino Marcinkevičiaus skaitymai

Abonemente vyko popietė ,,Justino Marcinkevičiaus skaitymai” (skirta poeto, dramaturgo ir vertėjo 85-erių metų jubiliejui).

Poetas – tai kelias. Iš vienos širdies į kitą. Iš vienos epochos į kitą. Įvairių būna kelių. Duobėti, vingiuoti, per smėlį, per molį, kur klimpsta kojos. Yra ir tiesūs, platūs, negyvo asfalto pluta padengti…” (Dienoraštis be datų/J.Marcinkevičius).

Aldona Baranauskienė renginį pradėjo vaizdais iš poeto gyvenimo ir nuoširdžiu pasakojimu apie J.Marcinkevičiaus gyvenimą bei kūrybos kelią. Intarpuose Daiva Devicijonienė, Abonemento vedėja, skaitė ištraukas iš J. Marcinkevičiaus „Dienoraščio be datų” apie poeto kelią, žodžių reikšmę, knygos svarbą ir meilę gamtai, žemei, savo artimui.

Į popietę susirinko tie, kurie nėra abejingi Justinui Marcinkevičiui ir jo kūrybai. Buvusi Molėtų viešosios bibliotekos darbuotoja Fijonė Vidžiūnienė prisiminė susitikimą su Poetu Molėtuose. Aktyvi skaitytoja Konstancija Andraitienė baigė tą pačią „Žiburio” gimnaziją Prienuose, kaip ir Poetas. Būdamas studentu, Poetas, grįžęs į Prienus, jaunesnius mokinius mokė tautinių šokių vingrybių. Bibliotekos direktorės pavaduotoja Nijolė Stančikienė sakė: „Marcinkevičius – mano neblėstanti meilė”. Savo mėgstamus Poeto eilėraščius skaitė Irena Stumbrienė, Rita Bielskienė.

Renginio pabaigoje pažiūrėjome filmuką iš Marcinkevičių giminės susitikimo tėviškėje.

Daiva Devicijonienė

Skaitomos ištraukos

Verified by MonsterInsights