Nacionalinė bibliotekų savaitė Suginčiuose 2015

Ji prasidėjo 23 d. 12 val. garsiniu skaitymu J. T. Vaižganto ,,Mikutis gamtininkas”. Visi stengėsi kuo gražiau, raiškiau paskaityti, nes rinkome geriausius skaitytojus. Jais tapo – Indrė, Ugnė, Kamilė, Rytis, Svajūnas – trečiokai ir Kipras – ketvirtokas.

O jau kitą dieną į biblioteką susirinko 1-2 klasių mokiniai .Jie dalyvavo knygų skirtukų gaminime ir viktorinoje ,,Ką aš žinau apie biblioteką?” Pirmiausiai visi atidžiai žvalgėsi ,stengėsi kuo daugiau pamatyti, įsidėmėti bibliotekoje, nes laukė viktorina ir bibliotekų palyginimas, kadangi jie ką tik buvo skaitę vadovėlyje apie biblioteką. Vaikai čia iš įvairių kaimų, o ten irgi yra bibliotekos, todėl lyginome visas bibliotekas. Vaikai nusprendė, kad čia yra daugiau ir gražesnių knygų, o pačių bibliotekų patalpos pas juos gražesnės. Knygų skirtukai visų buvo labai originalūs, gražūs, todėl nugalėtojais tapo visi.

27 d. popietėje – viktorinoje ,,Ar žinai viską?” dalyvavo penktokai. Klausimai buvo apie viską ir iš visur. Atsakymų reikėjo ieškoti knygose, kompiuteryje, o daugiausiai savo atmintyje. Smagiai praleidę laiką, daug ko sužinoję , išrinkome sumaniausius penktokus. Jais tapo Kajus, Gabija, Rūta ir Rasa. Jiems padėkos raštai ir mažos dovanėlės, o visiems po saldainiuką.

Bibliotekininkė Regina

Renginio dalyviai

Verified by MonsterInsights