Įvadinis atstovavimo bibliotekoms savivaldybėse seminaras

Rugsėjo 29 d. Vilniuje surengtas projekto „Papasakok apie save – būk svarbus” įvadinis susitikimas. Seminare-dirbtuvėse dalyvavo viešųjų bibliotekų direktoriai ir kiti bibliotekų specialistai, atsakingi už savo bibliotekos atstovavimą savivaldybėje. Seminarą moderavo asmeninio efektyvumo, atstovavimo komunikacijos konsultantas Rytis Juozapavičius. Susitikimas surengtas siekiant dar labiau sustiprinti viešųjų bibliotekų vadovų gebėjimus atstovauti bibliotekoms Lietuvos savivaldybėse, sprendžiant socialinės ir skaitmeninės atskirties bei mokymosi visą gyvenimą problemas.

Įvadiniame seminare svarstyta atstovavimo bibliotekoms savivaldybėse problematika, iškelti svarbiausi bibliotekų tikslai, siekiant glaudesnio bendradarbiavimo su valdžios institucijomis, numatytos priemonės jų įgyvendinimui, pasidalyta atsakomybėmis ir susitarta dėl artimiausių planų.

Projekto „Papasakok apie save – būk svarbus” tikslas – įtvirtinti viešąsias bibliotekas Lietuvos savivaldybių strateginiuose planavimo dokumentuose kaip socialinės, skaitmeninės atskirties bei mokymosi visą gyvenimą problemų sprendėjas, siekiant prisidėti prie viešųjų bibliotekų įvaizdžio ir veiklų finansavimo gerinimo. Projektas finansuojamas Skaitymo ir rašymo fondo (angl. Reading & Writing Foundation) iniciatyvos „Public Libraries 2020″ lėšomis.

Projekto koordinatorius – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Virginija Raišienė

Seminare2

Verified by MonsterInsights