2015 spalis

Rutkauskienė, Roma. Naujausios leidyklos „Kamonada” knygos // Utenis.- 2015, spal. 31, p. 4
Antano Miškinio almanachą „Atokios stotys” sudarė Vytautas Kaziela, kuriame galima rasti Reginos Katinaitės- Lumpickienės, Petro Panavo, Vytauto Kazielos, Stepo Eitminavičiaus ir Alvydo Katino eilėraščius.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 31, p. 11

Kauzanas, Darius. Kam naudingas karas Sirijoje? Europai jis – akmuo po kaklu // Respublika, priedas „Žalgiris”, spal. 30 – lapkr. 5.
Apie įvykius Sirijoje prie Žalgirio nacionalinio pasipriešinimo judėjimo apskritojo stalo diskutavo europarlamentaras Valentinas Mazuronis, Lietuvos atsargos karininkų sąjungos vadovas Ignas Stankovičius, Lietuvos Seimo narys Povilas Gylys, Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras Rolandas Paulauskas.

Bačytė, Eleonora. Kūrybiškumo moko norvegai // Lietuvos rytas.- 2015, spal. 28, p. 15
Lietuvos liaudies kultūros centras (LLKC) su dviem partneriais iš Norvegijos – organizacija „Trondheim Vikinglag” ir Biuskeriudo apskrities savivaldybe – ir šešiais Lietuvos – Utenos, Tauragės, Molėtų, Pasvalio, Lazdijų ir Šiaulių rajono – kultūros centrais įgyvendina projektą „Kultūra visiems”.

Kniežaitė, Milda. Zdanavičių žvaigždės // Lietuvos žinios.- 2015, spal. 28, p. 12
„Jei idealiai gražus oras, Molėtuose atliekame savo darbus. Jei užplaukia kokių nors debesiukų ir ne taip skaidru, fotometrijos daryti negalime, nes reikia septynis kartus nufotografuoti tą pačią sritį esant tokiam pat geram skaidrumui. Tokiu atveju padedame ieškoti asteroidų. Juk vis vien jau esame Molėtuose, – juokėsi J. Zdanavičius.

Kazela. Vytautas. Karas, kurį pralaimime // Utenis.- 2015, spal. 28, p. 3

Meilutytė, Monika. Ar didis blogis, kad teatras nuogas? // Kultūros barai.- 2015, Nr. 10, p. 41-44
Spalio 5 d. lrytas.tv puslapyje pasirodė videoreportažas apie naujausią Lietuvos nacionalinio dramos teatro premjerą „Didis blogis” (dramaturgas Marius Ivaškevičius, režisierius Arpadas Schilingas).

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 28, p. 7-8

Rinkevičienė, Elena. Mokslininkai kompiuterius prakalbino lietuviškai // Ūkininko patarėjas.- 2015, spal. 24, p. 12
Prof. Laimutis Telksnys įsitikinęs, jog pagaliau atvertos galimybės moksleiviams, suaugusiems, neįgaliesiems naudoti lietuviškai suprantančius ir lietuviškai šnekančius kompiuterius.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 24, p. 11

Žalalienė, Violeta. Išdrįsusiems įveikti savo uždarumą – Molėtų trečiojo amžiaus universitetas // Utenis.- 2015, spal. 24, p. 10

Baltrušaitytė, Renata. Daug triukšmo dėl vieno kelio // Veidas.- 2015, Nr. 42, p. 28-30
Prieš mėnesį Seimas po svarstymo pritarė nutarimo projektui, kuriuo numatoma leisti Vyriausybei numatytomis VPSP sąlygomis rekonstruojant kelią Vilnius-Utena prisiimti ne didesnius nei 169,3 mln. eurų turtinius įsipareigojimus.

Brukštutė, Milda. Lietuviškos dulkės. Rolando Kazlo spektaklis „Atrask mane” Vilniaus teatre „Lėlė” // „7 meno dienos”, Nr. 37, p. 4

Kuzmaitė-Norkevičienė, Regina. Gerbiamasis // Literatūra ir menas.- 2015, Nr. 39-40, p. 15
Apie Reginos Kuzmaitės-Norkevičienės laišką kraštiečiui Alvydui Šlepikui.

Mičiulienė, Jūratė. Į Anykščius ir Labanorą tebetraukia turistai // Lietuvos žinios.- 2015, spal. 22, p. 10-11
Medžių lajų takas Anykščiuose pradėjo veikti tik rugpjūtį, tačiau per du mėnesius jį jau spėjo aplankyti 100 tūkst. žmonių. O rugsėjį netoli Mindūnų pastatytas aukščiausias Lietuvoje apžvalgos bokštas į Labanorą taip pat sutraukia daug lankytojų.

Stundienė, Regina. Auksiniai žvejai iš ežeringųjų Molėtų // Ūkininko patarėjas.- 2015, spal. 22, p. 10
Spiningavimo iš valčių pasaulio čempionato nugalėtojus Sigitą Lukštą ir Gintautą Šiukščių sveikino ir apdovanojo Molėtų savivaldybės meras Stasys Žvinys.

Žalalienė, Violeta. Išdrįsusiems įveikti savo uždarumą – Molėtų trečiojo amžiaus universitetas // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 22, p. 4
Spalio 16 d. Molėtuose atidarytas trečiojo amžiaus universitetas (TAU).

Barskevičienė, Eugenija. Palinkėti artimam laimės niekada nevėlu // Utenis.- 2015, spal. 21, p. 3, 5
Spalio pradžioje Utenos kultūros centre  vyko respublikinės „Kapelijų varžytuvės”, kuriose dalyvavo LASS Molėtų rajono filialo kaimiškos muzikos kapela „Berželis”.

Vytautas Kazela. Kai pražysta orchidėjos // Utenis.- 2015, spal. 21, p. 3

Vaiškūnas, Jonas. Spalio danguje – uodeguotieji orionidai // Lietuvos rytas.- 2015, spal. 21, p. 20

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 21, p. 7-8

Remeikytė, Karolina. Ieškok Lietuvos, kol ne vėlu // Lietuvos rytas.- 2015, spal. 20, p. 15
„Plačiai nušviečiama pabėgėlių tema, bet niekas nekreipia dėmesio į išnykėlių temą. Pabėgėlis gaus laikinąjį prieglobstį ir gal turėdamas galimybę grįš, o štai išnykėliai negrįžta”, – sakė Rolandas Kazlas.

Narkūnienė, Dainora. Socialinių kompetencijų stiprinimas tiksliniais žaidimais // Utenis.- 2015, spal. 17, p. 10
Rugsėjo 28 d. projekto partnerės VšĮ „Hiteco” vadovė Vilma Ferari bibliotekininkams, pedagogams, socialiniams darbuotojams, auklėtojams pristatė projekte „Sutrikusios raidos vaikų bendrųjų gebėjimų ir socialinių įgūdžių ugdymas bibliotekose panaudojant tikslinius žaidimus bei kompiuterines ir aplinkos technologijas” taikyti numatytas priemones – tikslinius žaidimus bei robotus – konstruktorius, kurių pagalba daugiau nei 1600 vaikų galės patobulinti jau turimus ir įgyti naujus bendruosius gebėjimus bei socialinius įgūdžius.

Padėka // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 17, p. 1
Pasaulinės būsto dienos proga Molėtų rajono savivaldybė pelnė aplinkos ministro K. Trečioko padėką už indėlį atnaujinant daugiabučius namus ir siekį sukurti darnią gyvenamąją aplinką.

Utenos DSC inform. Lengvosios atletikos kroso varžybos „Aukštaitija – 2015″ // Utenis.- 2015, spal. 17, p. 9
Spalio 6 d. Utenos Skaistašilio pušyne vyko atviros lengvosios atletikos kroso varžybos „Aukštaitija – 2015″, skirtos Europos sporto savaitei ir kūno kultūros ir sporto dienai, kuriose dalyvavo sportininkai iš Utenos, Švenčionių, Pabradės, Kupiškio, Molėtų.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 17, p. 11

Atkurti auksiniai dukatai // Šeimininkė.- 2015, spal. 16-22, p. 11
Be trijų Žygimanto Augusto ir dviejų Stepono Batoro auksinių monetų replikų, seriją sudarys dar trys Zigmanto III Vazos, viena Vladislovo IV ir dvi Jono Kazimiero auksinių monetų replikos.

Vaitasiūtė-Keizikienė, Agnė. Ką manai Apie labdarą… // Laisvalaikis.- 2015, Nr. 42, p. 15
Artėjant spalio 17-ajai – Tarptautinei kovos su skurdu dienai – „Laisvalaikis” pasidomėjo, kaip įvairias labdaros akcijas vertina žinomos Lietuvos pramogų pasaulio moterys. Dainininkė Vaida genytė ir aktorė Sandra-Daukšaitė-Petrulėnė papasakojo, kaip prisideda prie nepriteklių kenčiančių žmonių gerovės.

Vaitasiūtė-Keizikienė, Agnė. Pasaulyje įvertintas šokoladas – ir Lietuvos smaližiams // Laisvalaikis.- 2015, Nr. 42, p. 12
Devynis apdovanojimus pasaulyje pelniusiais naujais Domanto Užpalio įmonės „Chocolate Naive” šokoladais praėjusią savaitę jau galėjo gardžiuotis ir Lietuvos gurmanai.

Aleksandravičius, Arnoldas. Atleisk jiems, Viešpatie, nes jie nežino, ką daro… // Ūkininko patarėjas.- 2015, spal. 15, p. 1, 3
Seimas neleido naudoti naktinių taikiklių medžiojant afrikinio kiaulių maro platintojus šernus.

Lietuva veidu prieš vidaus bei išorės iššūkius // Savaitė.- 2015, Nr. 42, p. 12
Valentinas Mazuronis, Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento Liberalų ir demokratijos aljanso „Už Europą” (ALDE) narys, pasakoja „Savaitės” skaitytojams apie aktualijas, kurias sprendžia jo vadovaujama partija.

Paroda „ <…> nes ir slaptai tartas žodis turi atgarsių” // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 15, p. 4
Spalio 15 d. kuruotų rezidencijų programa KLAUSINĖJANTYS MENAI pristato trečiojo etapo parodą „ <…> nes ir slaptai tartas žodis turi atgarsių”. Rezidencijų metu sukurti kūriniai bus pristatomi Utenoje, Anykščiuose, Molėtuose, Zarasuose.

Universitetas // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 15, p. 1
Spalio 16 d. 13 val. Molėtų kultūros centre vyks Molėtų TAU pradžios šventė.

Kaziela, Vytautas. Kiekvieno žmogaus mirtis palieka žaizdas jį pažinojusių sielose // Utenis.- 2015, spal. 14, p. 3

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 14, p. 7-8

Dementavičiūtė-Stankuvienė, Deimantė. Diasporinė tapatybė Oskaro Koršunovo spektaklyje „Išvarymas” // Logos 84, p. 190-194
Apie Oskaro Koršunovo spektaklį „Išvarymas”, pastatytą pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę tokiu pat pavadinimu.

Žalalienė, Violeta. Rudens gėrybių ir amatų mugė Molėtuose „Un tėvulia dvara…” // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 13, p. 4

Bruveris Vytautas, Ignatavičius Tadas. Dėl storesnės piniginės – politikų slėpynės // Lietuvos rytas.- 2015, spal. 10, p. 3
Molėtuose renkamas Seimo narys teigė, kad jam parlamentinių lėšų užtenka tik automobilio degalams: „Negali net už savo veiklos viešinimą spaudoje susimokėti. Kaip informuoti visuomenę, kaip nebūti izoliuotam? Gauname atlyginimą ir iš jo dar turime susimokėti”.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 10, p. 11

Žalalienė, Violeta. Ketinama kurti regioninį Širvintų-Giedraičių karinį-istorinį parką // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 10, p. 11

Vaišnoras, Andrius. A. Šlepiko knyga – latviškai // Lietuvos žinios.- 2015, spal. 9, p. 12

Leidykla „Lauku Avize” išleido Alvydo Šlepiko romaną „Mano vardas – Marytė”. Į latvių kalbą ją išvertė rašytoja ir vertėja Daina Avuotinia.

7-asis teatro „Kitas kampas” sezonas su naujais veidais // Respublika, priedas „Laisvalaikis”.- 2015, spal. 9, p. 56

Aktorius Audrius Bružas teigia, kad improvizacijų teatre viskas kuriama ir atliekama čia ir dabar, aktoriai niekada nežino, ką teks suvaidinti, su kuriais kolegomis teks būti partneriais, koks bus rezultatas.

V. Bičkutė ir M. Vaitiekūnas – 300-ajame „Madagaskare” // Respublika, priedas „Laisvalaikis”.- 2015, spal. 9, p. 12

Vilniaus mažajame teatre spalio mėn. bus rodomas jubiliejinis 300-asis „Madagaskaras”.

Austrės ir čempionai // Žmonės.- 2015, Nr. 41, p. 116

Viešbutyje „Ramada Hotel Suites Vilnius” vyko tradicinis austrių gliaudymo čempionatas. Vertinimo komisijoje dalyvavo ir diplomatinio etiketo specialistas Arminas Lydeka.

Bareikis, Jonas. Siekiant geresnių darbo rezultatų – Molėtų bibliotekininkų atestacija // Utenos apskrities žinios.- 2015, spal. 8, p. 6

Molėtų viešosios bibliotekos direktorė Virginija Raišienė apie bibliotekos veiklą, darbuotojų atestaciją.

Žalalienė, Violeta. Pasaulio čempionai iš „Žvejybos rojaus” // Utenis.- 2015, spal. 7, p. 7

Molėtiškiai Sigitas Lukšta ir Gintautas Šiukščius pasaulio čempionato spiningavimo čempionai. Juos pasveikino ir rajono meras Stasys Žvinys.

Žalalienė, Virginija. Ketinama kurti regioninį Širvintų – Giedraičių karinį – istorinį parką // Utenis.- 2015, spal. 7, p. 6

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija // Utenis.- 2015, spal. 7, p. 7-8

Ramelienė, Raimonda. Padėti tašką Seimui trūksta jėgų // Lietuvos žinios.- 2015, spal. 7, p. 2

Vardų ir pavardžių rašymo dokumentuose įstatymo priėmimą žlugdo politinės valios stoka. Valentino Stundžio nuomonė, kad jau prasidėjo rinkimų kompanija, partijos turi savo interesų. Valdantieji greičiausiai neranda bendros pozicijos.

Meilus, Algirdas. Remontuoja gatves miesteliuose ir gyvenvietėse // Utenis.- 2015, spal. 7, p. 6

Balninkų gyvenvietėje tvarkomi miestelio šaligatviai. Tam skirta 150 tūkstančių eurų.

Kaziela, Vytautas. Pabėgėliai // Utenis.- 2015, spal. 7, p. 3

Baronienė, Daiva. Pirmasis Lietuvoje karinis istorinis parkas // Lietuvos žinios.- 2015, spal. 7, p. 4

Istoriko Vlado Rakučio paragintos Molėtų , Širvintų ir Ukmergės savivaldybės panoro įkurti Širvintų-Giedraičių karinį istorinį parką.

Verified by MonsterInsights