Pasaulinė gyvūnų globos diena

Spalio 5 d. Videniškių bibliotekoje vyko popietė ,,Gyvūnėliai – mažieji mūsų draugai”. Bibliotekininkė papasakojo apie Pasaulinę gyvūnų dieną, kuri sutampa su Šv. Pranciškaus, gyvūnėlių globėjo, vardadieniu. Šv. Pranciškus visą savo gyvenimą pašventė gyvūnėlių globai, agituodavo kitus neskriausti gyvūnų, visi gyvūnai jam buvo tarsi broliai. Lietuvoje šį diena minima nuo 2000 m., jos metu raginama susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą, teisę ir priežiūrą. Daugelyje valstybių laikomasi tradicijos šią dieną pamaloninti gyvūnus skanesniu ėdalu, neversti dirbti, neskersti gyvūnų. Kai kuriose valstybėse mažuosius žmogaus draugus leidžiama atsinešti į bažnyčią, kur laikomos Šv. Mišios už gyvūnus, jų laikytojus ir globėjus.

Bibliotekos lankytojai į renginį atsinešė ne tik savo augintinių nuotraukas, bet ir nuotaikingai pasakojo apie jų atsidavimą, išdaigas, pomėgius. Išgirdome pasakojimus apie Dorą, kuri mėgsta morkas; Guči, kuris nenori klausyti šeimininkės; Čili, kuris nemėgsta triukšmo; Kutą, kuris mėgsta miegoti po lova; Micių, kuris negaudo pelių; Rainį, kuris mėgsta pabėgti iš namų…

Popietė neprailgo, o savo mažųjų draugų nuotraukas patalpinome bibliotekos stende, kuris visą mėnesį džiugins bibliotekos lankytojus.

Bibliotekininkė Danutė

Žiūrimos nuotraukos

Verified by MonsterInsights