Šviesos, žodžio ir muzikos vakaras „Draugystė Šiaurės šalyse”

2015 m. lapkričio 9 dieną, pirmadienį, prasidėjo 19-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė, puoselėjanti garsinį skaitymą, šiaurietišką pasakojamąją tradiciją ir literatūrą. Visą savaitę daugiau nei 2000 bibliotekų, mokyklų bei kultūros centrų bus rengiami skaitymai, parodos, aptarimai ir kiti renginiai. Šių metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitės tema – draugystė.

Pirmadienis yra didžioji skaitymo balsu diena. Į Sutemų valandą (skaitymas balsu suaugusiems) Abonemente rinkosi bibliotekos draugai .

Ko ieškau draugystėje?
Beveik nieko, bet kartu
Kažko daugiau
Nei rasčiau vienas

     (Stein Mehren, norvegų poetas)

Draugystė – vienas svarbiausių tarpusavio santykių. Mažai kas gali mums suteikti didesnį saugumo jausmą nei žinojimas, kad turi gerą draugą. Gerą draugą turėti yra svarbu, bet ne ką svarbiau ir pačiam mokėti būti draugu.

Skaitymams buvo siūlomos ištraukos iš vienos islandų sagos – Egilio sagos. Ištraukas skaitė nuoširdus bibliotekos draugas aktorius Rimvydas Kalvelis. Užburiantis balsas nunešė mus į tolimus kraštus, vikingų laikus.

Draugystė –viena bendrumo formų. Ką žmogui suteikia draugystė, kodėl ji tokia svarbi ir kam ji apskritai reikalinga – aspektai, kuriuos panagrinėjo Molėtų PSPC psichologė Rūta Misiulienė.

Ir kas gi sušildo vėlų rudens vakarą sielą ir kūną? Aišku, kad bendravimas prie arbatos puodelio. „Ievos namų” atstovas Audrius vaišino mus įvairiomis arbatomis, o bibliotekininkės – naminiais pyragais.

Daiva Devicijonienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights