Literatūrinė popietė Dubingiuose

Jau penktąjį rudenį Dubingių bibliotekos vedėja Vanda Vaikutienė sukvietė visus poezijos mylėtojus į biblioteką, ragindama uždegti širdžiai po žvakelę. O kas gali tai padaryti geriausiai? Tai žinoma, kad nuoširdus bendravimas, pabuvimas kartu. Pirmoji kartu šią popietę buvo ir uždegti žvakelę mūsų širdyse mėgino poetė iš Aluntos, Birutė Datenytė – Šiukštienė. Ji skaitė eilėraščius ne tik iš jau išleistų knygelių, bet praskleidė paslapties šydą ir paskaitė kelis eilėraščius, kurie bus naujoje gerbiamos poetės knygoje. Nežinom kas mūsų laukia rytoj, todėl reikia gyventi ir džiaugtis gyvenimu šiandien, čia ir dabar. Puikus gerbiamos Birutės požiūris į gyvenimą, o ir ji pati – besišypsanti, pilna įvairių minčių, idėjų, staigmenų, trykštanti entuziazmu, sugebanti užkrėsti gera nuotaika aplinkinius, bei vis dar nepamirštanti pavasarį ant Dubingių piliavietės matytų žalčių.

Žvakelę mūsų širdyse kūrė ir Dubingių kraštą pamilusi Danutė Tumonytė – Mažeikienė nuo Rokiškio apylinkių. Čia, Dubingiuose jos net keturi anūkėliai laukia. Tad juos aplanko ir dubingiškių kasdienybę savo sparnuotomis eilėmis praturtina. Kiekvieną gerbiamos poetės apsilankymą Dubingių bibliotekoje vainikuoja eilėraštis, kurio visi žodžiai prasideda raide ,,P,, . Jis visada sukelia daug smagaus juoko. Gerbiama poetė juokauja: negi dar mintinai nemokat?

Naujų vėjų popietei ,,Uždekim širdžiai po žvakelę” įnešė užburiančios saksofono melodijos. Jas mums dovanojo, dabar jau alantiškis, Petras Lipeika. Už kanklių skambesį dėkingi Renatai Mažeikytei – Čeponienei. Ji mums ne tik pagrojo, bet ir padainavo dainų, sukurtų pagal mamos, gerbiamos poetės Danutės, ir savo eiles.

Pora valandų prabėgo akimirksniu. Poezija, muzika, dainos,… mano širdyje žvakelė užsidegė. Manau, kad ir visi susirinkusieji neliko abejingi. Padėkoti norisi visiems, kurie vienaip ar kitaip pasistengė, kad renginys būtų tobulas. Bibliotekos vedėja dėkoja gerbiamoms poetėms, visiems mokytojams, vaikų dienos centrui, kultūros vadybininkei Renatai, visiems kurie spaudė sūrius, kepė pyragus ir visiems, visiems dalyvavusiems. Iki kitų malonių susitikimų. O jų dar bus ir ne vienas.

Jolita Kuncevičienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights