Poetės Onos Miciūtės kūrybos skaitymai

Lapkričio 17 d. Molėtų viešojoje bibliotekoje skambėjo Vilniaus krašto poetės Onos Miciūtės kūrinių ištraukos. Literatūrinę – muzikinę kompoziciją „Mano žodžiai – keleiviai mano: Ona Miciūtė” atliko aktorė Dalia Jankauskaitė, birbynininkas Kastytis Mikiška ir literatas Juozas Žitkauskas. Ši kompozicija viena iš projekto „Jie su Vilnija suaugę”, vykdomo Vilniaus mokytojų namų, renginių. Pagrindinis šios projekto renginių tikslas – papasakoti žmonėms apie iš čia kilusius, gyvenusius žymius kultūros ir meno žmones, supažindinti ir priminti jų kūrybą.

Šiandien poetės O. Miciūtės kūryba, galima drąsiai sakyti, visai ir nepelnytai užmiršta. Ją susiranda poezijos gurmanai arba įdėmiau literatūrą studijuojantys. Todėl ši projekto „Jie su Vilnija suaugę” kompozicija bene vienas pirmesnių bandymų viešai poetę grąžinti skaitytojams.

Renginio metu aktorė D. Jankauskaitė skaitė tekstus, parinktus iš poetės eilėraščių rinkinių „Žiburiai pelkėse”, „Slėnių paukščiai”, „Rudens gėlės” ir apysakos apie vaikystę „Pirmoji šakelė”.

Jaukią poetinę nuotaiką sukūrė birbynininko Kastyčio Mikiškos atliekami muzikiniai intarpai.

Renginio metu klausytojams bus surengta nedidelė literatūrinė viktorina.

Nijolė Stančikienė

Renginyje2

Verified by MonsterInsights