,,Knygų Kalėdos” E. Satkūnaitės vardo bibliotekoje

Lapkričio 19 d. Alantos gimnazijos 8 klasės mokiniai dalyvavo E. Satkūnaitės vardo bibliotekoje organizuotoje integruotoje lietuvių kalbos ir dorinio ugdymo (etikos) pamokoje pagal projektą ,,Medijos ir informacinio raštingumo ugdymas” tema ,,Pasakojimas ir galia”.

Mokiniai dirbdami grupėse susidomėję aiškinosi žurnalistinio, meninio ir istorinio pasakojimo ypatybes, kūrimo tikslus, rinko ir aptarė pavyzdžius, pristatė įdomiai atliktus namų darbus, reklamavo ir rekomendavo įvairių žanrų knygas.

Mokiniai buvo paskatinti dalyvauti jau penktus metus vykstančioje, Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuojamoje akcijoje ,,Knygų Kalėdos”. Bibliotekininkė kvietė dažniau apsilankyti bibliotekoje, daugiau skaityti. Mokiniai aktyviai atliko užduotis, gavo šventinio ,,pyrago, iškepto iš senų knygų”, kuriame slėpėsi įdomi informacija apie akciją, kuri sudomino mokinius ir tuoj pat išsirinkusius įdomių knygų.

Biblioteka gauna dovanų – knygų – ne tik akcijos metu, bet ištisus metus, todėl sulaukia nemažai skaitytojų. Nuoširdžiai dėkojame bibliotekos lankytojams ir skaitytojams G. Šeikiui, L. Gelažanskienei, I. Jasilionytei, J. Bimbirienei, T. Masėnui už padovanotas knygas.

Bibliotekininkė Daiva

Renginyje

Verified by MonsterInsights