Adventinė padėkos popietė

Kai žemę ima gaubti ryto šerkšnas, kai ežerai ir upeliai pasidengia plonu ledu, kai šviesa užleidžia savo vietą tamsai, ateina paslaptingas laukimo laikas adventas. Juk gamtoje taip surėdyta ,kad metuose kiekvienas laikas turi savo šventes. Adventas – rimties, dvasinio apsivalymo metas, ūkinių darbų pabaiga. Prasidėjęs Šv. Andriejaus dieną, jis tęsiasi keturias savaites ir baigiasi Kalėdomis. Nudirbę didžiuosius rudens darbus žmonės galėdavo lankyti vieni kitus. o kad vakarai neprailgtų, susigalvodavo, kaip juos paįvairinti: kas dainomis, kas žaidimais, kas pasakojimais, o kas – burtais.

Gruodžio 18 dieną Adventinė popietė vyko ir Mindūnuose. Ją organizavo kultūros vadybininkė Irena Rimydienė ir Mindūnų bibliotekininkė Stasė Vyšniauskienė. Popietę vedė G. Marcinkėnienė ir A. Rimkevičius.

Popietė prasidėjo vedančiųjų žodžiais apie adventą. Sveikinimo žodį tarė Mindūnų seniūnijos seniūnė V. Salapėtienė. ,,Rausvasis” ,,Melsvasis” ,,Geltonasis” ir ,,Baltasis” angeliukai papuošė adventinį vainiką. Žvakes palaimino ir uždegė kunigas M. Grenda. Angeliukai sakė palinkėjimus susirinkusiems žmonėms ir teikė simbolines dovanėles. Bibliotekininkė S.Vyšniauskienė įteikė padėkas bibliotekos geradariams: Nijolei Klimienei už savanorystę bibliotekoje, Virginijai Salapėtienei už žurnalo „Žmonės” prenumeratą Mindūnų bibliotekai, Genovaitei Marcinkėnienei už renginių vedimą, Laimai Stankūnienei už paramą organizuojant renginius, Aleksandrui Rimkevičiui ir Irenai Rimydienei už pagalbą organizuojant renginius ir kitaip prisidėjusiems prie bibliotekos darbų. Mišraus vokalinio ansamblio vadovė Irena Rimydienė sakė palinkėjimus ansamblio nariams ir įteikė po angeliuką.

Renginio vedėjai supažindino su adventinio laikotarpio burtais, žaidimais. Bibliotekininkė S.Vyšniauskienė išmokė žaisti adventinį žaidimą ,,Žiužis”. Minė mįsles. Skambėjo Mindūnų mišraus vokalinio ansamblio adventinės dainos ir giesmės.

Po iškilmingos dalies visi renginio dalyviai susėdo prie adventinio stalo pabendrauti.

Bibliotekininkė Stasė

Adventinė popietė

Verified by MonsterInsights