Šventės laukimo spindesy

Gruodžio 18-osios popietę Inturkės socialiniame centre rinkosi ne tik socialiai globojamos šeimos, bet kiti miestelio bendruomenės nariai į šventinį renginį, kuriam programėlę paruošė Inturkės bibliotekos Knygų Kalėdų aktoriai savanoriai, scenoje atgaivinę amerikiečių psichologės Claudie Steiner ,,Pasaką apie švelnukus”. O kad visi šventės dalyviai gautų švelnukų, pasirūpino ir mažieji bibliotekos draugai, ir suaugusieji: išdalinta pačių įvairiausių švelnukų – nuo saldžių valgomų iki atviruko su gražiu palinkėjimu ar švelnaus pūkuotuko. Taigi bibliotekininkei paviešinti Knygų Kalėdų akciją padėjo aštuoni personažai: autorė (Danguolė Latvienė), Tina (Nastutė Kildišienė), Timas (Jonas Šapola), Liucija (Vismantė Latvytė, 4 kl.), Jonas (Kornelijus Meilūnas, 5 kl.), šauklys (Gytis Ilgevičius, 5 kl.), miestelio meras (Jurgis Liokaitis), ragana (Rimutė Deruvienė). Reginį stebėjo ir šventėje dalyvavo 20 Inturkės seniūnijos gyventojų (iš jų – 10 vaikučių).

Inturkės bibliotekos partneris organizuojant šią šventę – Inturkės socialinis centras, kuris pasirūpino, kad pats tikriausias Kalėdų senelis įteiktų socialiai remtinų šeimų vaikams dovanėlių.

Knygų Kalėdos – ne tik bibliotekai padovanotos naujos knygos, bet ir galimybė kitaip prabilti į savo skaitytoją, priminti džiaugsmą skaityti ir dalintis.

Bibliotekininkė Onutė

Spektaklis

Verified by MonsterInsights