Molėtiškasis 2015-ųjų metų penketukas

Populiariausia 2015-ųjų metų knyga Molėtų viešojoje bibliotekoje buvo vokiečių autorės, turinčios teisinį išsilavinimą, Lauros Walden romanas „Didžiųjų geizerių slėnyje”. Tai paaiškėjo, kai Abonemento vedėja Daiva Devicijonienė pateikė skaitomų knygų analizę. Priežastis, kodėl ji buvo populiari tarp molėtiškių, galima tik spėlioti… Viena jų, kad žmogų vilioja neregėti dalykai, o Didžiųjų geizerių slėnis Naujojoje Zelandijoje vadinamas Aštuntuoju pasaulio stebuklu… Kita, kad į tą nepaprastą grožio šalį yra nukeliavę ir molėtiškiai, kurių istorija, galbūt panaši į Breskų šeimos istoriją, kuri ir pasakojama romane… Trečia, kas labiausiai tikėtina, molėtiškiams patinka gyvenimiški romanai ir jų istorijos.

Antroje vietoje išliko populiarusis, taip pat gyvenimiškas Patricijos Scanlan romanas „Frančeskos vakarėlis”, trečioje – viena laukiamiausių lietuvių autorių, rašančių meilės romanus – Irena Buivydaitė ir jos knyga „Padovanok man savaitgalį”. Ketvirtoje vietoje taip pat indiškos meilės istorija Shilpi Somaya Gowda romane „Slapta duktė”. Penktoje vietoje nuo pavasario sezono tebėra populiari Rūtos Janutienės knyga apie Landsbergių išgyvenimo istoriją.

O ar skaitė žmonės šventiniu laikotarpiu? Žinoma, kad skaitė, bet čia jau buvo ypatingas laikas detektyvų mėgėjams…. Ir smagu pastebėti, kad tarp užsienio autorių kūrinių buvo vienintelis lietuvių rašytojas, mūsų kraštietis Alvydas Šlepikas ir jo romanas „Mano vardas – Marytė”, užsiėmęs septintąją poziciją iš šventinio laikotarpio knygų dešimtuko.

Parengė J. Matkevičienė

Verified by MonsterInsights