Kovo mėnuo Toliejų bibliotekoje 2016

Žemės diena

Toliejų biblioteka Žemės dieną paminėjo pakviesdama Čiulėnų pradinės mokyklos mokinukus į viktoriną „Žemė, vanduo, gyvūnai, augalai”. Vaikai sprendė testą, atsakydami į įvairius klausimus apie gamtos įdomybes. Tuo tarpu pirmokai turėjo nupiešti, kaip jie tausoja gamtos išteklius namuose: taupo vandenį ir elektros energiją, rūšiuoja šiukšles.

Renginio pabaigoje paaiškėjo, kad geriausiai į klausimus apie gamtą atsakė 3 kl. mokinys Almantas, o pirmokai puikiai išmano, kaip savo mažais darbeliais prisidėti prie gamtos turtų išsaugojimo.

Knygnešio diena pas bibliotekos lankytojus

Molėtų rajono bibliotekose tapo tradicija, kad minint Knygnešio dieną, bibliotekininkės aplanko savo skaitytojus. Toliejų bibliotekininkė, pasikvietusi į pagalbą mažuosius skaitytojus, taip pat lankė vienišus ir neįgalius žmones. Vaikai jiems padovanojo pačių padarytų atvirukų, senų žurnalų, knygelių. Bibliotekininkė priminė Knygnešio dienos svarbą. Vieni kitiems palinkėjo ateinančių gražių švenčių.

Belaukiant Šv. Velykų…

Kad smagiau ir šviesiau būtų visiems belaukiant gražios pavasario šventės – Šv. Velykų, bibliotekininkė kartu su mokinukais ir jų mokytoja papuošė Čiulėnų seniūnijos ir bibliotekos fojė. Vaikų darbeliai: kiaušiniai, velykiniai krepšeliai ir zuikučiai padabino stilizuotą Velykų medį, kuris džiugiai nuteikia kiekvieną bibliotekos ir seniūnijos lankytoją.

Toliejiškiai rungėsi Protmūšyje

Toliejų bibliotekos komanda savaitgalyje svečiavosi Levaniškių bibliotekoje, kur susirungė su levaniškiečiais protų mūšyje. Abi komandos buvo šaunios ir nežadėjo lengvai pasiduoti. Vyko įtempta kova įvairiose užduotyse, tačiau … nugalėjo draugystė!

Bibliotekininkė Aldona

Minint Knygnešių dieną...

Verified by MonsterInsights