Kovo mėnesį Balninkų bibliotekoje

Kovo 4 dieną buvo pristatytas internetinis tinklalapis www.liepa.raštija.lt. Pristačius tinklalapį, vaikai patys praktiškai išbandė pamokėles, stengėsi taisyklingai ,aiškiai tarti žodžius. Ne visiems pavyko sklandžiai ištarti žodžius, tad jiems teko išgirsti pagalbininko prašymą pasistengti labiau, o šalia sėdintiems būti labai draugiškiems ir ramiems. Po renginuko norintiems buvo sukurtas prisijungimas, kad galėtų mokytis bibliotekoje arba namuose.

Knygnešio dieną, tradicine tapusioje akcijoje ,,Ėjimas į žmones” aplankyti mikrorajono gyventojai, išdalinta daug senų žurnalų, kurie buvo su dėkingumu priimti. Šiemet mokykloje ši diena paminėta netradiciškai, vyresnių klasių mokiniai rungėsi protų kovose. Visiems bibliotekos pagalbininkams vaikams, padėkojus už pagalbą padedant pristatyt knygas ir spaudinius norintiems skaityti ne tik Knygnešio dieną , bet ir visus metus, prisiminimui dovanojau po knygą.

Kovo 18 dieną, minėjome Žemės dieną. Kalbėdami apie gamtos saugojimo svarbą su pradinių klasių mokinukais džiaugėmės, kad mūsų rajone jau pradedamos rūšiuoti buitinės atliekos, o iš kai kurių antrinių žaliavų galima pasigaminti tiek daug visokių darbelių. Kadangi artėja Šv. Velykos iš kiaušinių padėklų gaminome krepšelius margučiams, o iš spalvoto popieriaus likučių – dėžutes dovanėlei. Savo rankomis pagaminti dėkliukai margučiams bus mielesni ir patiems vaikams ir jų tėveliams.

Bibliotekininkė Rūta

II

Verified by MonsterInsights