Išmanus ir žaismingas projektas bei jo vykdytojos – bibliotekininkės

Molėtų viešoji biblioteka Nacionalinę bibliotekų savaitę Lietuvos kontekste papildė inovatyviu renginiu, vykdydama bendrą projektą su Utenos A. ir M. Miškinių biblioteka. Molėtų bibliotekininkės, dalyvavusios mokymuose pagal projektą „Vaikų bendrųjų gebėjimų ir socialinių įgūdžių ugdymas bibliotekose panaudojant tikslinius žaidimus bei kompiuterines ir aplinkos technologijas”, balandžio 26 dieną, pristatydamos viešai šį projektą, juokavo, kad ir pačios tapo „išmaniomis”… Gausus mokinių būrys iš įvairių Molėtų mokyklų bei Kijėlių specialiojo ugdymo centro auklėtiniai, dalyvavę Xbox judesio, planšetinių kompiuterių, lavinamuosiuose „Pagalbininkas” ir „Inkų salos” žaidimuose bei robotukų kūrime ir valdyme, džiaugėsi galimybe vienu metu keliauti iš aukšto į aukštą ir, keisdamiesi grupėmis, bibliotekininkių ir Molėtų kultūros centro teatro kolektyvo „Remarka” (vadovė Jolanta Žalalienė) grupės narių lydimi, išmėginti savo galimybes. Aktyviausiai dalyvavę mokiniai bei svečiai buvo apdovanoti Molėtų viešosios bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės.

Populiariausiais žaidimais dauguma dalyvių įvardino Mėlynųjų (Janinos Vyšniauskienės) grupės Xbox žaidimus ir Raudonųjų grupės (Auksuolės Nazarovienės) pristatytus robotukus.

Su projekto galimybėmis susipažino ir renginyje dalyvavęs Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjos pavaduotojas kultūrai Gintautas Matkevičius.

Aušrė Vengrytė

Renginio rengėjos

Verified by MonsterInsights