Ženkliukai, animacija ir alavijai

Birželio 7 d. Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyrius buvo parengęs mažą netikėtumą. Bibliotekų metų proga pristatė ne tik pačios bibliotekos dešimtmečio metraštį, bet ir savivaldybininko, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojo kultūrai Gintauto Matkevičiaus ženkliukų kolekciją.

Kolekcijos fragmentas

Ženkliukus ir patį kolekcininką šmaikščiai pristatė Jolanta Matkevičienė. Žodžio kišenėje neieškojo ir pats kolekcininkas, daugelį nustebinęs savo pomėgiu, kurį jis pradėjo nuo penktos klasės. Kolekcija, kurią sudaro daugiau nei 250 įvairių ženkliukų, anot G. Matkevičiaus, jei ir yra pildoma, tai jau atsitiktinai, nes šiandien ženkliukus yra pakeitę magnetukai… Tą patį patvirtino ir rajono vyriausiasis architektas Gediminas Putvinskas, atėjęs pažiūrėti parodos ir pasveikinti kolegos. Gediminas irgi turi panašią kolekciją, nes anuo metu buvo įdomu rinkti ženkliukus, o dabar, anot jo, jaunimui tai nėra įdomu, o ir, apskritai, mažai kas besupranta tokį hobį… Kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Nijolė Kimbartienė džiaugėsi kolegos pomėgiu, apskritai, tais, kurie ką nors kolekcionuoja, nes jie yra kūrybingi žmonės ir su jais įdomu dirbti…

Bibliotekos direktorė Virginija Raišienė padovanojo europinių knygų, kad mėgstantis keliauti G. Matkevičius nepasiklystų tose kelionėse, o pavaduotoja Nijolė Stančikienė papildė jo kolekciją keletu naujų ženkliukų.

Ženkliukų temą susirinkusieji pratęsė fragmentiškai žiūrėdami naujosios animacijos filmą „Aukštyn”, o vėliau susipažino su Forever firmos produkcija, kuri naudoja gerai žinomą mūsų protėviams augalą – alaviją (alijošių), turintį įvairių gydomųjų savybių ir ragavo ekologinių kokteilių.

Aušrė Vengrytė

Verified by MonsterInsights