Molėtiškiai VIII Aukštaitijos bibliotekininkų kultūros ir sporto sąskrydyje

Birželio 18-19 dienomis Puziniškio kaime, Panevėžio rajone, šurmuliavo VIII Aukštaitijos bibliotekininkų kultūros ir sporto sąskrydis, kurį organizavo praėjusių metų sąskrydžio rungtynių nugalėtoja – Panevėžio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, estafetę perėmusi iš zarasiškių.

Tarp miškų pasislėpusio Puziniškio dvaro prieglobstyje dvi dienas vyko „Bibliotekininkų vakarojimai Puziniškio dvarelyje”, kuriuose dalyvavo ir molėtiškiai bibliotekininkai.

Jau šeštadienio vidudienį Puziniškio muziejaus Gabrielės Petkevičaitės Bitės gimtinėje iškilo išradingai dalyvių papuoštų palapinių miestelis. Po sąskrydžio atidarymo, įdomių renginių tikrai netrūko. Visos sportinės rungtys vyko pagal dvaro tradicijas, o komandų prisistatymai, stovyklaviečių apipavidalinimas ir užduotys buvo susijusios su aukštaitiškais mažųjų dvarų istorijų papročiais, buvo tęsiama kultūrinių sambūrių „Vakarojimai Puziniškių dvare” tradicija.

Molėtų viešosios bibliotekos komanda aktyviai ir linksmai dalyvavo įvairiuose šeimininkų pasiūlytuose sportiniuose ir kituose renginiuose. Molėtiškiai pelnė azartiškiausios komandos titulą, o individualios užduoties „Ponioms ir panelėms” nugalėtoja tapo mūsų bibliotekos direktorė Virginija Raišienė.

Linksmybės tęsėsi iki ryto. Sąskrydžio dalyvius linksmino Smilgių kapela „Aušrinė”, šokių mokė profesionali šokių mokytoja N. Vydžiūtė, dainavo V. Dzežulskis. Visi norintys galėjo dalyvauti Puziniškio muziejaus edukacinėse programose bei tapti dvarelio istorijos dalyviais – įsiamžinti retrofotosesijoje.

Antrąją sąskrydžio dieną paskelbti sąskrydžio nugalėtojai. Jais tapo Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos komanda, kuri kitais metais sukvies bibliotekininkus į devintąjį Aukštaitijos bibliotekininkų kultūros ir sporto sąskrydį.

Šventė suteikė daug šaunių akimirkų. Dėkojame Panevėžio rajono savivaldybės viešajai bibliotekai už puikiai organizuotą sąskrydį, visiems kolegoms už bendrystę, o Molėtų rajono savivaldybės mero pavaduotojui Mindaugas Kildišiui, Molėtų turizmo ir verslo informacijos centrui, Molėtų kultūros centrui, kavinei „Zodiakas Plius”, Molėtų rajono švietimo centrui ir asmeniškai vairuotojui Algiui Rakauskui už įvairiopą paramą.

Nijolė Stančikienė

Pristatymo akimirka

Verified by MonsterInsights