Dapkūniškių bibliotekoje– jubiliejinis renginys „Atsiminimų keliais keleliais”

Birželio 17 dienos popietę dapkūniškiečiai rinkosi į gražią šventę. Joje buvo minimas kraštietės literatės Stasės Kairytės – Čirbienės 60 – metų jubiliejus ir Vilniaus fotomenininko Butauto Barausko fotografijų parodos atidarymas. Stasė Čirbienė tai progai išleido eilėraščių rinktinę „Tėvo sode baltam…” Pirmąją šventės dalį vedė bendruomenės narė Valentina Narušienė. Ji kartu su literate peržvelgė visą rinktinę, nes į ją sudėtos eilės iš visų anksčiau išleistų knygelių. Kraštietę sveikino bibliotekininkė, bendruomenės centras, jaunieji bibliotekos skaitytojai, taip pat klasės bei vaikystės draugai.

Antroji renginio dalis – Butauto Barausko portretų parodos „13 Dapkūniškių bobučių” atidarymas. Tai vietinių dapkūniškiečių moterų portretai. Parodoje dalyvavo ir pats fotomenininkas su sūnumi Motiejumi, kuris dalyvavo fotografuojant mūsų bobutes, nes jo veikla irgi susijusi su menu. Fotografas papasakojo, kad tokia idėja kilo dapkūniškiečių rėmėjui Johannes ir jis ją įgyvendino. Balninkų kultūros vadybininkė pristatė kiekvieną bobutę, joms buvo įteiktos tokios pat įrėmintos nuotraukos.

Ilgai dar buvo bendrauta su kraštiete Stase Kairyte – Čirbiene, kuri daug išdovanojo savo naujai išleistų knygelių ir fotografu Butautu, apžiūrinėjama ir vertinama paroda.

Bibliotekininkė Marija

Parodos atidarymas

Verified by MonsterInsights