Ir gimnazistams, ir senjorams…

Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje neseniai lankėsi ir gimnazistai, ir senjorai. Šio skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė gimnazistams pristatė duomenų bazes – didžiulį informacijos duomenų banką internete.

Parodos pristatymas

Pradėję nuo e.paveldo, pasižvalgę po Molėtų kraštą, gimnazistai susipažino su paprastąja ir išplėstine paieška, per LIBIS – Lietuvos integralią bibliotekų informacijos sistemą ieškojo Molėtų bibliotekos ir jos įvesčių, džiaugėsi, radę informacijos apie poetą Remigijų Gražį, o kai kas nustebo, kad Alvydo Šlepiko knyga „Mano vardas – Marytė” yra ir vokiečių kalba… Taip pat apžvelgė ir EBSCO platformos duomenų bazes. Tad, jei šiandien gimnazistams dar mažai ko gali prireikti, bet būnant studentu, žinojimas, kur ir kaip ieškoti informacijos – didžiulė pagalba. Be to, reikalingus straipsnius ar kitą informaciją visada galima atsisiųsti ar atsispausdinti kiekvienoje bibliotekoje.

Duomenų bazėmis mėgsta naudotis ir kai kurie „išmanieji” senjorai, ypač dalyvaujantys TAU veikloje, tačiau, kai susirenka į būrį – jiems rūpi kiti dalykai. Todėl ir Molėtų viešosios bibliotekos senjorų klubo nariai, susirinkę vieną spalio antradienį, džiaugėsi rudenėjančiais orais, išklausė klubo vadovės Auksuolės Nazarovienės, pristačiusios mokytojos Linos Kulionienės puodelių kolekciją, o gerdami arbatą, prisiminė ir savo mokytojus… Kalbėdami apie ateities planus, smagiai sutiko trijų naujų kolegių prisistatymus, o kad klubo pirmininkei būtų mažiau darbo, į padėjėjas, greta Marytės Nasavičienės, išrinko ir Stasę Genienę.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights