2016 lapkritis


Baltrušaitytė, Renata. Kam Lietuvoje kuriant gyventi gera // Veidas.- 2016, Nr. 44, p. 38-42
Teatro pasaulyje neginčijamas šiuolaikinės lietuvių dramaturgijos lyderis yra M. Ivaškevičius, kurio „Išvarymas” jau penkerius metus karaliauja žiūrimiausių Nacionalinio dramos teatro spektaklių „topuose”.

Kazela, Vytautas. Pakeliui į prezidentūrą // Utenis.- 2016, lapkr. 9, p. 3

Taraškevičius, Vaiduolis. Informacija apie valstybinės reikšmės ir rajoninių kelių priežiūrą žiemą // Utenos apskrities žinios.- 2016, lapkr. 8, p. 2

Valys // Utenos apskrities žinios.- 2016, lapkr. 8, p. 1
Prieš savaitę Valstybinėje saugomų teritorijų tarnyboje prie AM surengtame pasitarime dalyvavo Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys, VSTT direktoriaus vyr. patarėja Rūta Baškytė, VU prof. dr. Albinas Kuncevičius, Aplinkos ministerijos bei Asvejos  regioninio parko atstovai.

Žalalienė, Violeta. Molėtų progimnazijoje atidaryta moderniausia „VMG mokyklos” kulinarijos klasė // Utenos apskrities žinios.- 2016, lapkr. 8, p. 2

Baronienė, Daiva. Siaurėja karinio istorinio parko ribos // Lietuvos žinios.- 2016, lapkr. 5, p. 4
Karo istorikas dr. Valdas Rukutis, prieš metus ėmęsis iniciatyvos įkurti pirmąjį Lietuvoje karinį istorinį parką, skirtą Lietuvos kariuomenės kovoms su vadinamaisiais želigovskininkais, susidūrė su netikėta problema: labiausiai nuo Lenkijos rinktinės nukentėjusio Širvintų rajono valdžia nepanoro, kad jo teritorijoje būtų įamžinti pergalingi Lietuvos kariuomenės mūšiai.

Gudavičiūtė, Dalia. Suomijos kalėjime – lietuvio ūkininko ašaros // Lietuvos rytas.- 2016, lapkr. 5, p. 10
„Nežinau, kaip reikės iš tos balos išbristi, – 10 metų nelaisvės už tai, kad įregistravau visureigį savo vardu”, – dejavo kalėjime Suomijoje bausmę už narkotikų gabenimą atliekantis ūkininkas nuo Molėtų Valdas Stažys.

Parkas // 2016, lapkr. 5, p. 1
Prieš metus Giedraičiuose susitikę trijų rajonų – Molėtų, Širvintų ir Ukmergės – merai aptarė bendro projekto Širvintų-Giedraičių karinio-istorinio parko įkūrimo galimybes.

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija // Utenos apskrities žinios.- 2016, lapkr. 5, p. 2
Utenos AVMI primena, kad teismui panaikinus Molėtų r. savivaldybės per vėlai priimtą sprendimą dėl žemės mokesčio tarifų, VMI perskaičiavo žemės mokestį gyventojams ir įmonėms, 2015 m. turėjusiems sklypus Molėtų rajone – mokestis sumažintas beveik 19,4 tūkst. gyventojų ir įmonių, jis sumažėjo apie 240 tūkst. eurų.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenos apskrities žinios.- 2016, lapkr. 5, p. 12

Žinių srautas // Lietuvos rytas.- 2016, lapkr. 5, p. 6
Po nesėkmingų rinkimų iš partijos vadovo posto atsistatydinus V. Mazuroniui, „darbiečiams” laikinai vadovauja V. Gabšys.

Andrikonytė, Vaida. „The Ditties” gimtadienio šventėje užsvinguos net Audrius Bružas // Laisvalaikis.- 2016, Nr. 44, p. 26-27

Baronienė, Daiva. Valdovų rezidencija // Lietuvos žinios.- 2016, lapkr. 4, p. 4
Vytauto Didžiojo, didikų Radvilų ir Tiškevičių valdytai Dubingių piliavietei, esančiai Asvejos ežero pusiasalyje, ketinama grąžinti pirminį vaizdą.

Jansonaitė, Simona. Dabar mano svoris kokybiškas // Žmonės.- 2016, Nr. 44, p. 84-85
Sportininkas, verslininkas ir politikas – taip savo veiklos kryptis į vieną eilę sudėlioja stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas (41), per laiptelį likęs nuo Seimo nario mandato ir aplinkinius stebinantis išvaizdos pokyčiais.

Jansonaitė, Simona. Dabar mano svoris kokybiškas // Žmonės.- 2016, Nr. 44, p. 84-85

Istorijos sugrąžinimas: Dubingių piliavietė vėl bus saloje // Utenis.- 2016, lapkr. 2, p. 2

Kazela, Vytautas. Kas iš tikrųjų nori dirbti Lietuvai // Utenis.- 2016, lapkr. 2, p. 3

Molėtuose // Utenos diena.- 2016, lapkr. 2, p. 7
Spalio mėnesį Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys susitiko su į šalį atvykusiu Belgijos kariuomenės lengvųjų šarvuočių brigados 1/3 kavalerijos bataliono vadu pulkininku leitenantu Philippu Hoggartu, Belgijos rotacinių pajėgų Ryšių su visuomene padalinio atstovais ir juos lydinčiais Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono atstovais.

Nenėnienė, Birutė. Savo kailiu emigracija išbandžiusio žurnalisto knygos pristatymas // Utenos diena.- 2016, lapkr. 2, p. 10
Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su kaimyninio Anykščių rajono laikraščio „Anykšta” žurnalistu Vidmantu Šmigelsku, neseniai išleidusiu antrą savo knygą „Kur skraido liūdesio lėktuvai”.

Uteniškiai koncertavo Alytuje // Utenos diena.- 2016, lapkr. 2, p. 11
Spalio 22 dieną Alytaus muzikos mokykloje vyko VI respublikinis lietuviškos muzikos festivalis-konkursas „Atlėk, sakale”. Jau šeštą kartą Alytaus muzikos mokykla pakvietė varžytis lietuvišką muziką grojančius solistus bei įvairių sudėčių ansamblius iš Šiaulių, Prienų, Druskininkų, Klaipėdos, Kauno, Panevėžio, Alytaus, Molėtų muzikos bei meno mokyklų.

Verified by MonsterInsights