Dapkūniškių bibliotekoje – kunigo Rimanto Laniausko knygelės „Palytėjimas” sutiktuvės

Lapkričio 14 dieną Lietuvoje prasidėjo 20-oji Šiaurės šalių bibliotekų ir 17 –oji suaugusiųjų mokymosi savaitės. Jos kviečia skaityti, mokytis ne tik šiandien, rytoj, bet ir visą gyvenimą. Taip pat tą pačią dieną prasidėjo akcija „Knygų Kalėdos”, knygos, kurios keičia gyvenimą.

Ta proga, šią gražią žiemišką lapkričio popietę, pakvietėme mums visiems gerai pažįstamą žmogų, kaip buvusį mūsų parapijos kleboną Rimantą Laniauską. Mes jį pažinojome, kaip kunigą, kaip fotografą. Kad rašote eiles truputį kai kas girdėjome. O šiandien mums visiem malonu Jus čia matyti kaip poetą, išleidusį pirmąjį eilėraščių rinkinį „Palytėjimas”.

R. Laniauskas pasakoja, jog poezija – labai svarbi jo gyvenime. Kuriantis nuo vaikystės, tačiau ši knygelė – pirmoji, todėl ypatinga. Joje su skaitytojais kunigas dalijasi savo širdimi. „Poezija – tai tarsi gyvenimo dienoraštis”, – knygelės turinį apibūdina jis.

Kunigas Rimantas skaitė tuos savo kūrybos eilėraščius, kurių nesudėjo į knygą. Jis atsivertė senus savo užrašus ir pasidalino prieš daugelį metų rašytomis eilėmis, pasakojo jų atsiradimo istoriją. Už knygos viršelį dėkojo gerai savo bičiulei, jaunajai dailininkei Dianai Skorochodovai.

Rimantas skaitė eiles iš knygų, mums reikėjo atspėti poetą ir kas teisingai įvardijo, gavo dovanų. Taip pat kunigas prisipažino, kad labai mėgsta S. Povilaičio dainas, mums dapkūniškiečiams teko garbė išgirsti dvi dainas.

Kunigas visiems atėjusiems į renginį su autografu padovanoju po knygelę. O prie arbatos puodelio dar ilgai bendravome, dėkojome už gražią, jaukią mums surengtą popietę, nuoširdžias eiles, skambias dainas ir mielą bendravimą.

Bibliotekininkė Marija

Autorius skaito eiles

Verified by MonsterInsights