Balta, juoda, raudona…

Į Suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi spalvos” renginius įsiliejo ir Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje vykęs renginys – Molėtų „Saulutės” vaikų lopšelio – darželio auklėtojos Daivos Vasiljevienės kūrybos paroda „Su meile”.

Parodos pristatime

Pasak moters, ji savo darbe stengiasi dalyvauti įvairiuose kursuose, parodyti savo sumanymus ir pasisemti idėjų iš kitur, o ši, didesnė kūrybos paroda, yra pirmoji, įrodanti, jog Daiva gali parodyti savo sugebėjimus ir kitiems. Kol kas tai buvo savotiškos žvalgytuvės: vieni domėjosi iš ko ir kaip padaryta stalo dekoracijos, kiti norėjo, kad, radusi laiko, Daiva galėtų pamokyti juos stalo puošybos ir dekoravimo subtilybių. Kurti dirbinius iš popierinių servetėlių, anot jos, paskatino noras padovanoti draugei ką nors naujo, galbūt dar nematyto… Vėliau, serviruojant šventinį stalą, ji sugalvojo ir vardines korteles, korteles su palinkėjimais, stalo dekoracijas, tinkančias vestuvėms, krikštynoms, išleistuvėms, jubiliejams ar kitoms iškilmėms.

„Tai, ką kuriu – gal ir nėra ilgaamžiška, bet jeigu tai pradžiugina žmogų nors trumpam, tai jau daug… Dėl to verta kurti. Dovanokime grožį, gerą nuotaiką, šypsenas vieni kitiems”, – sakė D. Vasiljevienė per parodos atidarymą, linkėdama visoms moterims apsiginkluoti kantrybe ir pamėginti pačioms pasekti jos pavyzdžiu.

Balta, juoda ir raudona – labiausiai patinkančios jai spalvos, kurios ir dominavo parodoje.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights