Susitikimas su kariais rašytojais Bijutiškio bibliotekoje

Lapkričio 19-tą dieną Bijutiškio bibliotekoje lankėsi kariai rašytojai, Ernestas Kuckailis ir Valerijus Šerelis. Susitikimo metu svečiai pasakojo apie sunkias, alinančias karines misijas Afganistane, Irake. Ernestas pristatė tris savo knygas, tai:

„Trispalvio Erelio skrydis”, kurioje autorius dalijasi atsiminimais apie Lietuvos specialiųjų pajėgų eskadrono „Erelis – 02 misiją Afganistane.

„Pavasarį paukščiai sugrįžta” – kurioje autorius seka vieno vokiečių parašiutininkų dalininio pėdsakais Antrojo pasaulinio karo metais.

„Tylūs žingsniai per samanas”- remiantis realiais įvykiais, taip pat jo senelio pasakojimu, knygoje perteikiama Lietuvos partizanų kasdienybė, aprašomi susirėmimai su okupantais, Merkinės miestelio šturmas 1945m.

Valerijus Šerelis pristatydamas savo sentencijų rinkinį „5.56×100 šovusių į galvą arba auliniais batais pramintų minčių”, net paaiškino, kaip ją reikia skaityti. Nebūtina nuo pirmo puslapio o iš atsitiktinai pasirinktų 556 sakinių. Jis teigė, kad ši knyga – tai ginklas tiems, kurie nori apsiginti ir išlikti. O tiksliau – išlikti savimi.

Tarp knygų pristatymo, pritariant gitarai, skambėjo Valerijaus sukurtos, išgyventos dainos.

Kadangi tarp bibliotekos skaitytojų yra ir besidominčių karyba, istorija, tai po susitikimo mielai įsigijo knygų ir Valerijaus dainų kompaktinį diską. Šis susitikimas užbaigė žodžio ir šviesos savaitę bibliotekoje.

Bibliotekininkė Saulė

Renginyje

Verified by MonsterInsights