Susitikimas su kariais – rašytojais Giedraičiuose

Artėjant Lietuvos kariuomenės dienai Giedraičių bibliotekininkė Danutė ir kultūrinės veiklos vadybininkė Vanda organizavo susitikimą su kariais – rašytojais. Savo kūrybą ir naujausius leidinius pristatė pulkininkas leitenantas Valerijus Šerelis – Lietuvos karo akademijos viršininko pavaduotojas kariniam rengimui ir viršila Ernestas Kuckailis – Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro snaiperių ir taikliųjų šaulių rengimo ekspertas, skiria dalį savo laisvalaikio karo istorijos ir partizaninės kovos tyrinėjimams, talkina archeologams ir istorikams archeologinių žvalgymų ir kasinėjimų metu.

Giedraitiškiams buvo pristatytos knygos: V. Šerelio aforizmų knyga „5,56×100 šovusių į galvą arba auliniais batais pramintų minčių”, E. Kuckailio karinė istorinė apybraiža „Pavasarį paukščiai sugrįžta”, prisiminimai iš Afganistano „Trispalvio erelio skrydis”, „Tylūs žingsniai per samanas”. Rašytojai papasakojo apie savo kūrybos kelią ir dalyvavimą misijose Afganistane, Balkanuose bei Irake. Atsiminimus, iliustruotus nuotraukomis ir piešiniais, paįvairino V.Šerelio atliekamos dainos. Susirinkusieji turėjo galimybę išgirsti ir originalias lietuviškas karines dainas, atspindinčias dabartines kario tarnybos aktualijas Lietuvoje ir tarptautinėse operacijose.

Šis susitikimas įrodė, kad tarp karių tikrai yra daug talentingų žmonių, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių ne visada drįsta pasidalinti savo kūryba.

Po susitikimo visi norintieji galėjo įsigyti rašytojų knygų bei dainų kompaktinį diską.

Vanda Korolkovienė, Danutė Imbrasaitė

Renginyje

Verified by MonsterInsights