Trys mūzos apsilankiusios Molėtuose

Lapkričio 30 dienos darganotą tamsų vakarą Molėtų viešojoje bibliotekoje susirinko literatūros, poezijos ir muzikos mylėtojai, kad susitiktų su žinomu teatro ir kino aktoriumi, dainuojamosios poezijos atlikėju Gediminu Storpirščiu. Aktorius pristatė programą „Dainos, eilės, teatro monologai”, pasak jo vadinamą „3 mūzos”. Žinomas bardas kvietė pasiklausyti jo atliekamų dainų bei skaitė žymių lietuvių autorių ir savo kurtas eiles. Neregėtas aktoriaus amplua – monologai iš teatro gyvenimo – ne vieną privertė nusišypsoti ir supažinti su netikėtomis istorijomis.

G. Storpirčio dainos

G. Storpirštis daug dirba su jaunimu, nuo 1985 m. yra teatro studijos „Elementorius” vadovas. 2015 metais išleido knygą „Elementorius”, kurioje atskleidžiama jau penkiasdešimt metų Vilniuje veikiančios teatro studijos „Elementorius” reikšmė kultūriniam šalies gyvenimui. G. Storpirštis daug pasakojo apie savo darbą teatro studijoje ir savo auklėtinius, su kuriais nuolat bendrauja ir kuria. Vakaro metu aktorius pasakė daug gerų žodžių apie bibliotekas, džiaugėsi jų atsinaujinimu ir aktyvia kultūrine veikla, kuri užpildo bendruomenės dvasinio gyvenimo pilnatvę.

Molėtų viešoji biblioteka šiuo renginiu užbaigė 2016 metų literatūrinių susitikimų ciklą, kurį finansavo Lietuvos kultūros taryba. Tikimės, kad 2017 metais, vykdant projektą „Literatūriniai susitikimai. Pamilti literatūrą – pamilti gyvenimą”, bus siekiama atsigręžti į savo gimtojo krašto literatūrinį paveldą.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights