Kalėdinė bibliotekėlė – Jaunimo aikštėje

Kalėdinė bibliotekėlė – Jaunimo aikštėje

Gal todėl, kad Jaunimo aikštėje karaliavo besibaigiančių metų simbolis – beždžionėlė, sniego nebuvo likę nė lopinėlio, o ir lietus lijo lyg iš kibiro… O gal vis dėlto kaltas klimato atšilimas? Bet ugniniai kariai nugalėjo tamsą ir sugrąžino šviesos viltį… Todėl Kalėdų Seneliui ir Molėtų rajono merui Stasiui Žviniui nebuvo taip sunku įžiebti netradicinę miesto eglę Jaunimo aikštėje. Ji pasipuošė tautodailininkų kurtais žibintais. Smagu, kad tarp tų tautodailininkų, net keturios buvo bibliotekininkės…

Eglės įžiebimo šventėje nauja buvo tai, jog aplink miesto laikrodį buvo įkurtas eglučių parkas, o jas puošė net 17 rajono įstaigų ir organizacijų, tarp kurių buvo ir Molėtų viešoji biblioteka. Šventės vedėjos – Pirština, kaip ir Molėtų eglė, buvo netradicinė. „Knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį. Todėl šiemet akcija „Knygų Kalėdos” atsiliepia į kampanijos „Už saugią Lietuvą” kvietimą mažinti socialinę atskirtį. Šių metų akcijos tema – knygos, kurios keičia gyvenimą.

Dovanokime knygas – įkvepiančią, pamokančią, patariančią, motyvuojančią literatūrą. Akcija „Knygų Kalėdos” skatina bendrauti ir dalytis knygomis su tais, kuriems jų trūksta, dalytis ta knyga, kuri kažkuriam skaitytojui parodys naujus kelius, atvers gražesnius horizontus. Tikime, kad net ir pačiuose skurdžiausiuose namuose gali gyventi knyga, įkvepianti savo skaitytojus – vaikus, tėvus ar net visą šeimą – keisti savo gyvenimą taip, kaip jiems norisi.

Atneškite knygas į bibliotekas arba palikite lauko Kalėdinėje bibliotekėlėje, kuri iki Trijų Karalių stovės Jaunimo aikštėje .”- kvietė Pirštinės.

Bibliotekos Pasakų Bobutės sakė, kad radosi žmonių, kurie prie akcijos prisijungė jau šventės metu, tačiau rezultatus sumuosime Po Trijų Karalių.

Jolanta Matkevičienė

Kalėdinė bibliotekėlė

Verified by MonsterInsights