Dalinamės gerumu kartu su Šv. Liucija

Iš skirtingų pasaulių, iš senųjų amžių iki mūsų dienų atėjo pagarba ir meilė Šv. Liucijai – šviesos nešėjai. Turbūt įspūdingiausiai ši diena minima Italijoje (Sicilijoje) ir Švedijoje. Lietuvoje ši diena taip pat sulaukia vis daugiau dėmesio.

Šv. Liucija – neregių, akių, gerklės ligų gydytojų globėja, taip pat ir žemdirbių. Kadangi ji minima gruodžio 13-ąją ir sutampa su advento laikotarpiu, tai pats paprasčiausias būdas „pabūti su Šv. Liucija” yra pasėdėti prie kalėdinio vainiko: degant trims žvakelėms, pasivaišinti arbata ir sausainiais, kaip tai darydavo vaikai Sicilijoje (tik sausainiai būdavo skiriami Liucijos asilui), o Šv. Liucija palikdavo dovanėlių vaikams… Panašiai ir Molėtų viešoji biblioteka minėjo Šviesos dieną, gruodžio 13-ąją, visus lankytojus vaišindama šaltalankių arbata ir sausainiais, kviesdama pokalbiams, ar paprasčiausiai, nustebindama ir prie kompiuterio sėdinčius lankytojus.

Tą pačią dieną senjorams pristatyta jų nuotraukų paroda „Įrėmintos nuotaikos”, o už šio projekto įgyvendinimą biblioteka yra dėkinga tuometiniam LR Seimo nariui Valentinui Stundžiui. Baigiamosios Bibliotekų metų konferencijos metu šios nuotraukos bus padovanotos senjorams – nuotaikų savininkams.

Tęsdama Šv. Liucijos pradėtą dovanų metą, Molėtų viešoji biblioteka paskelbė ir bene kasmetinę akciją „Dalinamės gerumu”, kai maisto, drabužių ar žaislų lauknešėliais bus pasidalinta su Molėtų parapijos „Caritu”, kuris dovanomis ketina pamaloninti daigiavaikes šeimas.

Visi norintieji, gali suruošti lauknešėlius, atnešti juos į bibliotekos Informacijos skyrių ir taip pasidalinti gerumu. Jūsų gerumo lauktume iki gruodžio 20 d.

Jolanta Matkevičienė

Akcija

Verified by MonsterInsights