Pirmoji kūrybos paroda

Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriuje vyko Irenos Jurgelianec kūrybos darbų paroda. Ir nors moteris kūrybos pasaulyje nėra naujokė, bet pirmąją kūrybos parodą ryžosi eksponuoti tik dabar.

Sveikinimai

Impulsą kūrybos pradžiai, kaip sako pati Irena, davė Vilniaus senamiestyje įsikūrusi „Sauluva” – tautodailės kūrinių salonas, kuriame ji dirbo. Nusižiūrėjusi į močiučių siūtas „Skudurines Onutes”, Irena pamėgino pasiūti savąją. Moters nuostabai, jos siūta lėlė neužsibuvo lentynoje ir tai jai suteikė impulsą kūrybai, juolab, kad ir Irenos specialybė buvo siuvėja- technologė, pagal kurią ji taip ir nedirbo…

Šiandien jos kūryboje – piešiniai ant stiklo ir stiklinių indų, tai , ką mes vadintume aplikacija ant medžiagos, o čia – stiklo dekoras, vaizduotę nuvedantis link vitražų pasaulio… Imtis tokios kūrybos ją pastūmėjo dabartinė darbovietė. Kol tebuvo Mindūnų žvejybos muziejus, tol Irena tenkinosi žuvytėmis, pieštomis ant taurių, stiklinių ar stikliukų, o kai atsirado Antano Truskausko medžioklės ir gamtos ekspozicija, pradėjo piešti ir žvėrelius. Juk dažnai at vykstantys turistai – ir vaikai, ir suaugusieji, panori , ką nors išsivežti, kas primintų jiems lankytą objektą – Mindūnus.

Renginyje dalyvavusi Mindūnų seniūnė Virginija Salapėtienė, ne tik sveikino Ireną, bet ir pavadino ją „Molėtų krašto marčia”, atvykusia į vyro Sigito gimtąjį Kamūžės kaimą ir iškart įsijungusia į bendruomenės gyvenimą, be kurios pagalbos šiandien būtų sunku įsivaizduoti daugelį bendruomenės veiklų

Retai kada atvykstantis į kolegų kūrybos pristatymus Mykolas Kovaliovas sveikino Ireną, negailėdamas gražių žodžių, matydamas jos kūrybinį tobulėjimą, sakė, jog ne gėda jos darbus ne tik parodyti, bet ir parduoti užsieniečiams.

Irena, papasakojusi gamybos technologiją, sakė, jog jos darbai kokybiški, atlikti prancūziškais dažais, panaudojant 160 laipsnių orkaitės karštį, tačiau, jų negalima plauti indaplovėse. Rankų darbas turi būti plaunamas rankomis….

Už tai, kad Irena nugalėjo save ir ryžosi eksponuoti kūrybą parodoje, sveikino ir dėkojo kolegė Anastazija Kuliešovaitė bei kitos draugės ir kolegės.

Kad pristatymas neužsibaigtų tik liaupsėmis, gražių tolimesnių darbų linkėjo Molėtų krašto muziejaus direktorė Viktorija Kazlienė bei Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Auksuolė Nazarovienė, įteikdamos autorei po stiklinį indą.

O Irena visus susirinkusiuosius nustebino dar vienu pomėgiu: skanaus ir netradicinio valgio gamyba, pakvietusi jo paragauti.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights