Pabūkime su Laisvės nešėjais

„Nuovargio, pykčio, susvetimėjimo ir nihilizmo apsėstoje šios dienos tikrovėje Sausio 13-oji spinduliuoja kaip pilietiškumo ir heroizmo triumfo diena, vainikuojanti tautos išsivadavimo kelią. Tai sykiu ir tautos prigimtinės teisės gyventi laisvėje įtvirtinimas.” – rašė Valentinas Stundys, dar būdamas Molėtų rajono meru laikraštyje „Vilnis”. Ir tai, ko gero, yra tiesos žodžiai, nesvarbu, kiek metų bepraeitų, ir kiek kartų mes minėtume Laisvės gynėjų dieną…

Molėtų viešoji biblioteka yra parengusi kasmetinę spaudos ir knygų parodą Laisvės gynėjų dienai, kurią kasmet atnaujina naujais leidiniais – knygomis bei straipsniais iš respublikinės ir rajoninės spaudos. Taip pat kasmet prisijungia prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija”, uždegdama žvakeles languose.

Informacijos skyrius kviečia prisiminti 1991-ųjų Sausio 13-osios įvykius rajone ir Lietuvoje, pavartant leidinius parodų lentynoje, o 14 val. šiame skyriuje bus galima žiūrėti britų režisieriaus Robert Mullan vaidybinį filmą „Mes dainuosim”, pasakojantį kelių šeimų istoriją sausio 12-osios vakarą.

Konferencijų salėje jau nuo 10 val. vyks tiesioginė Laisvės gynėjų dienos transliacija iš LR Seimo rūmų.

Pabūkime su Laisvės nešėjais, anot Alfonso Kavoliūno, nuraminkime širdis: nevalia mums dejuoti…

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights