Nuoširdus susitikimas

Penktadienį, vasario 10 dieną, Molėtų viešosios bibliotekos kvietimu Inturkės pagrindinės mokyklos moskeiviai bei brandaus amžiaus skaitytojai turėjo retą progą susitikti su rašytoja, žurnaliste Jurga Baltrukonyte, kurios knyga ,,Filmukai” pretenduoja į geriausios 2016 metų knygos vaikams titulą. Jau antrą sykį ši rašytoja pakeri vaikų ir tėvelių širdeles: 2013-taisiais metų knyga vaikams tapo jos ,,Torčiukas ant debesėlio”.

Sužinojome apie rašytoją Jurgą, kada ėmėsi plunksnos (beje, ji paskatino kiekvieną klausytoją pamėginti sukurti savo knygą), kiek yra parašiusi, kada sulauksime naujos knygos, ką bendra turi žurnalistės darbas ir rašytojos gyvenimas.

Jurga Baltrukonytė – įvairi ir spalvinga autorė, buvusi žurnalo ,,Panelė” redaktorė, dabar redaguojanti žurnalą ,,Happy 365″ ir besivadovaujanti šūkiu, kad niekas negali uždrausti svajoti, siekti daugiau, būti laimingam, atrandant save, išreiškiant savo troškimus. Juk taip svarbu, kad kuo daugiau žmonių aplink mus būtų laimingi. Tad greta knygų vaikams: ,,Keksiukas po pagalve”, ,,Torčiukas ant debesėlio”, ,,Blynai spintoje”(tapusių trilogija), rikiuojasi knygos paauglėms ir suaugusiam skaitytojui.

Manau, naujausia Jurgos Baltrukonytės knyga ,,Filmukai” taps viena mėgstamiausių mūsų mažiesiems ir jų tėveliams, nes čia ne tik pateiktos penkios užburiančios istorijos, slepiančios svarbias gyvenimo tiesas, bet taipogi yra nemaža užduotėlių, suburiančių visą šeimą.

Bibliotekininkė Onutė

Rašytoja ir žurnalistė Jurga Baltrukonytė

Verified by MonsterInsights